23 Haziran 2012 Cumartesi

AKP’nin Gizli Eylem Planı Ele Geçirildi

Bir grup Kürt hackeri, AKP hükümetinin Kürt legal siyasetini tasfiyesine yönelik hazırladığı gizli eylem planını ele geçirdi.
Bir grup Kürt hackeri,  AKP hükümetinin Kürt legal siyasetini tasfiyesine yönelik hazırladığı gizli eylem planını ele geçirdi.

AKP hükümetinin 2009 yılında hazırladığı, 40 maddeden oluşan gizli tasfiye planı, Kürt hackerleri tarafından ele geçirilerek sitemize gönderildi.


Kürt legal siyasetini tasfiyeye yönelik hazırlanan planın 17 maddesinde, 4 yıl boyunca AKP hükümetine bağlı bütün kurumlar tarafından yürütülecek tasfiye planı başlıklar halinde veriliyor. Tasfiye planın 14 maddesi ise Ergenekon’a yönelik.


AKP’li üst düzey bürokratının kişisel bilgisayarına giren bir grup Kürt hackeri AKP’nin BDP ve DTK’yı yıpratma politikalarına yönelik gizli eylem belgelerini sitemize gönderdi. Gönderilen belgelerde sistemli bir şekilde legal (BDP-DTK) partiyi yıpratmak, partiyi zayıflatmak ve legal siyasette duyulan sadakati ve güveni kaybettirmek için çok amaçlı, dolaylı ve ince detayları kullanarak yıpratma çalışmaları önümüzdeki süreçlerde daha da hız kazanacağını amaçlandığı belirtiliyor.

AKP’nin gizli eylem planın Kürt legal siyasetini tasfiye planına ilişkin 17 maddesi şöyle;  

1-    BDP ve DTK’de yer alan bazı önemli siyasetçileri bulundukları çevreden uzaklaştırmak için çeşitli zorlamaların geliştirilmesi ve bunlar hakkında yalan haber yaydırılması,

2-    BDP adına seçilmişlerin yolsuzluk yapmalarına göz yumulması, daha sonra alttan bunların dedikodularının yayılması,

3-    BDP’ye sadakatle bağlı olan bazı şahısların parti içerisinde güvenilmez, hain olduklarına dair halk arasında dedikodu ve iftiraları yaymak amacıyla partiye duyulan inancın sarsılmasını sağlamak,

4-    PKK içerisinde yer alan kişilerin yakın çevresi ve ailelerine, dolaylı yollardan, değer verilmediği, kullanıldıkları izleniminin yaratılarak bunların yıpratılmasının sağlanması,

5-    Halk içerisinde çocuğu PKK içerisinde bulunan ailelerinin hem BDP’den uzaklaşmalarını sağlamak hem de BDP’ye küskün aile ve BDP yöneticilerini tespit ederek iş ve diğer maddi imkânlar yoluyla kendi partimize yakınlaşmalarını sağlamak.

6-    BDP içerisine, bize yakın kişilerin yerleştirilmesini sağlayarak, BDP’ye bağlı olanların KCK yakınlığı öne çıkartılarak adli mercilerimiz tarafından tutuklanmalarını sağlamak bununla birlikte BDP içerisinde bize çalışacak kişilerin rahat hareket etmelerine zemin hazırlamak.

7-    BDP içerisinde özellikle Kadın-erkek çelişkisini kullanarak, kadınların ikinci planda tutma, diğer düzen partileri gibi gösterme izlenimini yaratmak,

8-    BDP’yi destekleyen kurum ve derneklerde yer alan kişilerin özel yaşamlarına ilişkin basın yoluyla yalan haberler yaparak halk içerisinde teşhir ederek itibarlarına kuşku duyulmasını sağlamak.

9-    Örgüte katılımların önünü almak için, adli suçlara karışan gençlere göz yumulmasının yanında, ailelerle ilişki halinde olunarak tehlikelere karşı uyarıcı olmalarını sağlamak.

10-    Doğu ve Güneydoğu’da maddi durumları kötü ailelerin, derslerinde başarılı çocukları tespit edilerek eğitim masraflarının karşılanması ve kendi eğitim kurumlarımızda eğitimlerinin devamının sağlanması.

11-     Siyasi gelişmelere bağlı olarak özel yetkili mahkemelerimize verilecek talimatla BDP milletvekillerine davalar açılarak milletvekilliklerinin düşürülmesi. 

12-    İmamlarımız yardımıyla özellikle legal siyasetteki dindar kesimlerle diyalog içerisinde olup bize yardım edebilecek imamlar yoluyla partimizin propagandasını sağlayabilmek.

13-     Özellikle legal siyasette, kullanılmaya açık kişilikler üzerinden parçalılık yaratma birbirine düşürme birini öne çıkartıp diğerlerin hedef gösterme faaliyetlerini medya desteğiyle yürütmek.

14-    BDP’ye alternatif oluşumların öne çıkartılması bu amaçla bölgede etkili olan Hizbullah’ın ayrı bir oluşum olarak öne çıkartılması.

15-    Doğu ve Güneydoğu’da PKK ve BDP karşıtı olan partilere destek vererek, bu partilerin yurtdışındaki liderlerin Türkiye’ye getirilmesi için yasal düzenlemelerin gündeme getirilmesi. Aynı amaçla PKK ve BDP karşıtlığı ile tanınmış bazı kişiler öne çıkartılarak çatıştırma, teşhir propagandasını gerçekleştirmek.


16-    Doğu ve Güneydoğu’da yoğun nüfus artışını azaltmak için aile planlamasıyla bölgedeki bütün sağlık kurumlarımız tarafından hayata geçirilmesi bu amaçla bilinçlendirme kampanyalarının başlatılması.

17-    Doğu ve Güneydoğu’da seçim sonrası kaybettiğimiz belediyelerin BDP’nin elinden tekrar alınabilmesi için yargının harekete geçirilmesini sağlamak.
Jînda Roj – Reşit Dîlan 

Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi
www.navendalekolin.com - www.lekolin.org - www.lekolin.net – www.lekolin.info

Hiç yorum yok: