20 Haziran 2012 Çarşamba

AKP Entrikayla İlk Belediyesini Aldı!

AKP seçimlerle alamadığı belediyeleri entrikalarla alıyor. Wan Belediye Başkanı Kaya, ve Qelqaliya Belediye Başkanı Durmaz'la birlikte tutuklanan Artemêtan(Edremit) Belediye Başkanı Sayan'ın yerine başkanvekilliğine AKP'den Mustafa Bayram'ın oğlu Şeref Bayram seçildi. Böylelikle AKP, seçimle alamadığı belediyeyi entrikayla ele geçirdi.
 
AKP hileyle ilk belediyesini aldı!

Wan’da düzenlenen operasyon sonrası aralarında Wan Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın da bulunduğu 10 kişi tutuklanmıştı. Tutuklanan belediye başkanları Bekir Kaya, Murat Durmaz ve Abdulkerim Sayan’ın yerine belediye başkanvekilleri seçildi. Artemêtan’da (Edremit) BDP ve AKP’nin birer aday gösterdiği seçimde BDP’li belediye başkanı tutuklu olduğu için sayı üstünlüğü AKP’ye geçti. Böylelikle yerel seçimlerde belediyeyi alamayan AKP, yargı sonucu Sayan’ın tutuklanması ile belediye başkanvekilliğini eline geçirdi.


Bekir Kaya’nın İçişleri Bakanlığı tarafından dün görevden alınması ve avukatların yaptığı itirazın kabul edilmemesi üzerine dün yapılan oylamaya 32 meclis üyesi katıldı. Oylama öncesi konuşan Wan Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Doğar, Kaya’nın hayata geçirmek istediği ve önlerine koydukları tüm hedeflere ulaşmak için ellerinden gelen her türlü fedakarlığı göstereceklerini söyledi. AKP Grup Sözcüsü Ayhan Fidan ise, “Biz bu seçimde taraf olmayacağız. Biz seçmenin iradesine saygı duyuyoruz. Bekir Kaya’yı bir an önce aramızda görmek istiyoruz” diyerek boş oy kullanacaklarını söyledi.


BDP’den aday olarak gösterilen Sabri Abi 21 oy alarak Belediye Başkanvekilliğine seçildi. Abi, Kaya’nın açıkladığı tüm hedeflere ulaşmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Qelqeliya (Özalp) Belediye Başkanı Murat Durmaz’ın yerine ise, BDP’den aday olarak gösterilen M. Salih Gazioğulları 6 oy ile seçildi.


Halk iradesine gasp!


Artemêtan’da ise BDP’li Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan’ın tutuklanması ardından oy dengeleri değişti. AKP’nin 6, BDP’nin ise 5 üyesinin bulunduğu belediye meclisinde BDP’den Kebire Budakbeyoğlu Karakaya ile AKP’den Mustafa Bayram’ın oğlu Şeref Bayram başkanvekili adayı olarak gösterildi. Oylama sonucunda AKP’li Şeref Bayram, 11 oyun 6’sını alarak Belediye Başkanvekilliğine seçildi. Böylelikle yerel seçimlerde belediye başkanlığını alamayan AKP, Sayan’ın tutuklanması ardından belediye başkanvekilliğini eline geçirmiş oldu.


Hiç yorum yok: