20 Haziran 2012 Çarşamba

3 İlde Daha Çatışma Var

HPG Basın ve İrtibat Merkezi(BİM), gerilla güçlerinin 16 Haziran akşamı Van merkeze bağlı Hacıbekir Kışlası’na yönelik eylem gerçekleştirdiğini bildirdi. Eylemde 2 askerin öldürüldüğünü açıklayan HPG, bölgede başlatılan operasyonun ise geri çekildiğini kaydetti.

Şırnak’ın Gabar dağında ise 19 Haziran'da YJA Star(Kürdistan Kadın Gerilla Ordusu) güçleri ile Türk ordu güçleri arasında bir çatışma yaşandı. HPG-BİM çatışmaya ilişkin şu açıklamayı yaptı: "Şırnak Gabar dağında bulunan TRT Gabar tugayı yakınlarında YJA Star gerillalarımızla işgalci TC ordu askerleri arasında bir çatışma yaşanmıştır. Çatışma sonucunda 1 düşman askeri öldürülmüştür."

Hatay'da 2 asker 

HPG-BİM, Hatay'ın Kırıkhan ve Belen ilçe sınırında yaşanan çatışmaya ilişkin de açıklama yaptı. HPG açıklamasında, "19 Haziran günü saat 21.30 sularında Hatay'ın İskenderun ve Belen ilçeleri arasında işgalci TC ordusu ile gerillalarımız arasında bir çatışma yaşanmıştır. Çatışma sonucunda 2 düşman askeri öldürülürken 5 asker de yaralanmıştır" denildi.

Karakol şantiyesine baskın

HPG, Ağrı’nın Küçük ve Büyük Ağrı dağları arasındaki bir karakolu yenileme çalışmasında kullanılan iş makinesini imha ettiğini, operatörün de sorgulanmak üzere gözaltına aldığını belirtti.

Bombardıman sürüyor

TSK'nin Medya Savunma Alanları içinde bulunan ve Güney Kürdistan’ın Zaxo şehrinde bulunan Haftanin’e yönelik önceki gün başlayan topçu saldırısının ise devam ettiği bildirildi. HPG-BİM şunları belirtti: “18 Haziran günü saat 13.00’da Medya Savunma Alanları’na bağlı Haftanin alanı sınırları içinde bulunan Zaxo’ya bağlı Bêtalma üçgeni, Haftanin köyü, Dola Sûle ve Kato Sûle alanlarıyla, Kuliya vadisine yönelik işgalci TC ordusu tarafından obüs ve havan toplarıyla başlatılan bombardıman halen devam etmektedir.”

İki gerillanın kimliği açıklandı

HPG, Aralık 2011'de Amed kırsalında yaşanan çatışmada hayatını kaybeden 2 gerillanın kimliklerini açıkladı.


HPG-BİM, 16 ile 24 Aralık 2011 tarihleri arasında Amed’in Gorse dağına yönelik Türk ordusu tarafından düzenlenen operasyonda 2 gerillanın yaşamını yitirdi. Bu operasyon hakkında daha önce kamuoyuna duyuru yapıldığına dikkat çeken HPG-BİM açıklamasında, “Bu operasyon sürecinde birliklerinden kopan ve akıbetlerini araştırdığımız 2 arkadaşımızın operasyonun ilk günü olan 16 Aralık günü şahadete ulaşmış olduğunu netleştirmiş bulunuyoruz” denildi. Açıklamada yaşamlarını yitiren gerillaların Urfa-Siverek doğumlu Harun kod adlı Abdurrahim Delibaş ve Amed-Çınar doğumlu Rüstem kod adlı Uğur Polat olduğu belirtildi.


TİKKO'dan Dersim'de eylem

TKP-ML TİKKO gerillaları, Dersim’in Hozat ilçesine bağlı Amutka Karakolu askerlerine yönelik eylem yaptı, çok sayıda asker öldü.

TKP-ML TİKKO yazılı bir açıklamayla Dersim’de Türk ordusuna yönelik bir eylem gerçekleştirdiklerini duyurdu. TKP-ML TİKKO açıklamasında, “Dersim’in Hozat ilçesinde bulunan faşist ordu güçlerine TKP-ML TİKKO gerillaları olarak bir eylem gerçekleştirdik. Gerillalarımızın 15 Haziran günü saat 20.00’da Hozat’a bağlı Amutka karakolu tepesine çıkmak isteyen emperyalizm uşağı ordu askerlerine gerçekleştirdiği bu eylemde çok sayıda asker ölmüş ve yaralanmıştır. Ölen ve yaralanan askerlerin sayısı tam olarak tespit edilememiştir” denildi.


HPG’nin resmi sitesinde yer alan açıklamada, Kürt halkına yönelik baskılar ve Türkiye halklarına dayatılan açık zindan uygulamaları sürdükçe eylemlerinin artarak devam edeceği kaydedildi.


YENİ ÖZGÜR POLİTİKA 

Hiç yorum yok: