24 Mayıs 2012 Perşembe

Taraf 'Planlı Katliam'ın Belgesine Ulaştı!


Çoğu çocuk 34 sivil Kürdün katledildiği operasyonun izin belgesine ulaştıklarını iddia eden Taraf gazetesi, "Anlık değil planlı katliam" dedi.

Jandarma’nın 28 Aralık 2011 tarihli Uludere’ye operasyon izni belgesine ulaştıklarını belirten gazete, Hava harekâtı öncesi, Şırnak Jandarma Komutanlığı’nın, hazırlık amaçlı “Yıldız” isimli operasyon için Şırnak Valiliği’nden yazılı izin istediğini iddia etti.

“Gizli” ibareli belgenin, Uludere’deki hava harekâtının akut bir gelişme karşısında anlık inisiyatif kullanımıyla gelişmediğini, hazırlıkların öncesinden başladığını ortaya koyduğu ifade ediliyor.

Gazeteye göre operasyon izni İl Jandarma Komutanı J. Albay Osman Aslan (görevde) adına Jandarma Yüzbaşı Ergün Özgür tarafından istendi. Bu izni verenin ise Şırnak Vali Vekili Turgay İlhan olduğu belirtildi.

İzin talebinde, “Çeşitli teknik istihbarat ve alınan duyumlar kapsamında BTÖ (PKK) mensuplarının bölgeyi geçiş güzergâhı olarak kullanabilecekleri değerlendirilmektedir” denilirken, operasyonun başlama ve bitiş tarihi 28 Aralık-29 Aralık 2011 olarak not ediliyor.

Yine belgede sorumlu komutanlığın Şenoba 22’nci Jandarma Sınır Tugay Komutanlığı olduğu ifade edilirken, operasyon kuvveti olarak da şu birimler ve ekipmanlar ayrıntılı olarak sıralanıyor: “2. Jandarma Komando Timi (Havan ve obüs desteğinde): 1. Jandarma Komando Timi 2 GGK Timi (ihtiyat): 4x155 mm. Obüs/Gülyazı; 3x81 mm. Havan/Geymişule. Operasyon için talep edilen izin belgesinin ekinde ayrıntılı koordinatların verildiği haritalar da mevcut.”

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: