30 Mayıs 2012 Çarşamba

HPG: Özel Savaş Hükümeti ve Medyasının Maskesi Düştü

HPG Anakarargah Komutanlığı, gerilla güçlerinin gerçekleştirdiği eylemler karşısında zorlanan Türk devletinin medya üzerinden yalan haber, açıklamalar ve yanlış bilgilerle süreci kendi lehine çevirmeye çalıştığını belirterek, “hareketimiz tarafından gerekli açıklamalar yapılana kadar halkımız bunlara itibar etmemelidir” dedi.

HPG Ana karargah Komutanlığı yaptığı yazılı açıklamada son haftalarda Türk medyasındaki “yalan haberler” ve “manipülasyonlara” dikkat çekti. HPG, “Kürdistan halkının savunma güçleri olarak geride bıraktığımız Mayıs ayı boyunca yoğun bir savaş sürecini yaşadık. İnkâr ve imhacı TC hükümeti ve ordusu Mayıs ayı boyunca Kuzey Kürdistan’ın hemen hemen tüm bölgelerinde işgal operasyonlarını arttırarak sürdürmüştür” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı:Devrimci Halk Savaşımızın gelişim sağladığı bu süreçte gerçekleşen eylemlilikler karşısında zorlanan özel savaş hükümeti ve onun medyası yalan haber, açıklama ve yanlış bilgilerle gerçekleri manipüle ederek güçlerimizin yoğun kayıp yaşadığı iddiasıyla halkımızın moralini bozmayı amaçlayan açıklama ve yayınlarla süreci kendi lehine çevirmeye çalışmıştır. İlk olarak 13 Mayıs tarihinde Kulp, Sason, Muş üçgeninde başlatılan ve 14 günlük imha operasyonu sonucunda helikopterler desteğinde sonuçsuz bir şekilde geri çekilen imha operasyonu esnasında önce 4 ardından 5 gerillamızın şahadetinin yaşandığı haberleri basına yansıtılmıştı. Aynı şekilde 17 Mayıs tarihinde gerilla güçlerimizin Hatay’da gerçekleştirdiği başarılı eylem ardından da 4 gerillamızın şahadetinin yaşandığı haberi basında yer almıştı. En son olarak da 27 Mayıs tarihinde Muş valiliğince Muş-Varto’ya bağlı Güllüce köyü kırsalında 3 gerillanın yaralı ele geçirildiği yönünde bir açıklama yapılmıştı. Aileler arası sorunlar sonucu yaralanıp gözaltına alınan üç sivil insanın gerilla olarak lanse edilmesi haberleriyle özel savaş politikaları yürüten hükümet ve medyanın maskeleri kendileri tarafından düşürülmüş ve gülünç duruma düşmüşlerdir. Tüm bu olaylar da en açık bir biçimde göstermektedir ki çaresizliğin dibe vurduğu bir özel savaş gücü, hükümeti ve basını ile karşı karşıya bulunmaktayız. Utanmazca, hiçbir basın-yayıncılık ilkesini tanımadan sürdürülen bu özel savaş medyasının yalan haber ve açıklamalarının tükeniş ve yok olmaktan başka bir ifade taşımadığı tüm halkımız ve demokratik çevreler tarafından bilinmelidir.

Gerilla güçlerimizin her türlü teknik ve imkânın seferber edildiği bir savaş ortamında imha amaçlı yönelimlere karşı geliştirdiği eylemler ve yaşanan çatışmalar sonucunda TC ordusu çoğu zaman kaybını dahi açıklamamaktadır. Yaşanan birçok çatışmanın sonucu tarafımızca netleştirilmezken, bu kadar ağır kayıp yaşayan bir ordunun hala kendini üstün göstermesi umutsuzluğun getirdiği nafile çabalardan öteye bir şey değildir. Tüm bunlar her türlü özel savaş medya patronluğunu en üst düzeyde sürdüren hükümetin işi olarak örgütlenerek ve talimatlar verilerek yapılmaktadır. En sınırlı kayıplarını dahi en kısa zamanda basının gündeminden çıkarttıran TC hükümeti ve ordusu gerçekleri gizlemeye, kayıplarını saklamaya ve güçlerimiz karşısında halen ‘Bitirdik’ edebiyatını umutsuzca ve ikiyüzlü bir biçimde sürdürmeye çalışmaktadır.

Yurtsever halkımız ve demokratik kamuoyu, dizginlerinden boşalan özel savaş medyasının bu çığırından çıkan yalan haber ve açıklamalarına, hareketimiz tarafından gerekli açıklamalar yapılana kadar itibar etmemelidir.”


ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: