15 Mayıs 2012 Salı

HPG: AKP’li Çelik'i Yargılayacağız

HPG Anakarargah Komutanlığı, yol kontrolü sırasında gerillalar tarafından gözaltına alınan AKP Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik’in tutuklandığını duyurdu. Çelik’in yargılanacağını belirten HPG, AKP’de yöneticilik yapanlara sert uyarıda bulunarak, “Faşist hükümetin yöneticiliğini yapanlar yargılanacaktır” dedi.

HPG Anakarargah Komutanlığı, gerillalar tarafından gerçekleştirilen yol kontrolü sırasında gözaltına alınan AKP Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik hakkında açıklamada bulundu.

Gerilla güçlerinin 12 Mayıs günü saat 16.00 sularında Diyarbakır’ın Kulp ilçesi ile Muş arasında bulunan Şenyayla mevkiinde yol kontrolü eylemi gerçekleştirdiklerini hatırlatan Anakarargah Komutanlığı açıklaması şöyle:

“Saat 20.00'ye kadar devam eden eylemde 50 araç durdurulmuş, kimlik kontrolü yapılmış ve halka propaganda yapılmıştır. Ayrıca AKP Kulp ilçe Başkanı ve Korucu başı olan Veysel Çelik gerillalarımız tarafından yargılanmak üzere tutuklanmıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusu tarafından Şenyayla mıntıkasında başlatılan operasyon halen devam etmektedir.”

HPG Anakarargah Komutanlığı, KCK Yüksek Adalet Divanı’nın daha önce yaptığı açıklamayı da hatırlatarak, "Kürdistan’da yürütülen kirli politikalarda Türk devleti ve AKP ile işbirliği yapanlar, ihanet suçunu işliyorlar. Bir halkın varlığını kendi bireysel ve ailesel çıkarları uğruna yok etmeye çalışmak büyük insanlık suçudur. Kürdistan’da toplum kırım politikaları bu kadar açık bir şekilde uygulanırken, kendini AKP’nin ve Türk devletinin özel savaş politikalarına aktif yatıranları, meşru savunma çizgisi temelinde yaptırımlara tabi tutmak HPG’nin görevidir" dedi.

Tutuklanan Çelik’in yargılanacağını duyuran HPG, “Bu çağrı doğrultusunda düşmanla aktif bir şekilde işbirliği yapan ve Kürt Halkına uygulanan soykırım ve imha politikalarına aktif bir şekilde destek veren Veysel Çelik isimli şahıs tarafımızca yargılanacaktır. Ayrıca AKP'nin yöneticiliğini yapan kişiler bu Kürt düşmanlığından vazgeçmeli ve halka özeleştirilerini vermelidirler. Aksi takdirde onlarında akibeti bu şahıs gibi HPG gerillaları tarafından yargılanmak olacaktır” dedi.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: