13 Mayıs 2012 Pazar

HDK: Atılan Tohum Tuttu

HDK 1. Genel Kurulu'na sunulan örgütlenme raporunda, HDK'nin ilçe örgütlenmelerin zayıf, komisyon oluşumlarının ise sınırlı olduğu değerlendirmesi yapıldı, "Ancak tüm olumsuzluklara rağmen atılan tohum tuttu" denildi.

Halkların Demokratik Kongresi'nin 1. Genel Kurulu, komisyonların sunduğu raporlar üzerine yapılan tartışmalar ve önerilerle devam ediyor.

Örgütleme Komisyonu'nun sunduğu raporda, genel olarak ilçe örgütlenmelerinin zayıf, komisyon oluşumlarının ise sınırlı olduğu belirtildi. Kadın ve gençlik meclislerinin ise meclislerini oluşturmuş illerin yarısında kurulabildiğine dikkat çekilerek, "Kadınları ve gençleri örgütleyemeyen bir Kongre, gelişmesini sağlayamaz. Bu eksikliğin hızla giderilmesi gerekiyor" denildi.

Örgütlenme komisyonunun raporunda şu tespitler yer aldı:

"HDK fikriyatına inançta belli bir gelişim sağlanmış; faaliyetleri ortak tasarlama ve sonuçlarını birlikte değerlendirme konusunda belli bir yol kat edilmiş, ancak bunlar henüz yeterli güce ulaşamamıştır.

Meclislerde yerel gündemlerin ve sorunların ele alınması sınırlı. Ancak görülüyor ki, bunu belli seviyelerde yapabilen yereller, yerel dinamiklerle bağ kurmada ve yaygınlaşmada daha başarılı adımlar atıyor.

Oluşturulan yürütmeler ilçe, mahalle ve diğer alan çalışmalarının örgütlenmesinde yetersiz kalırken, önemli bir kısmı ise adeta eylem komitesine dönüşmüş. Bu durumun değişmesi gerekiyor.

Birlikte uyum içinde çalışma konusunda gelişmeler sağlanmış olmasına rağmen, hala örgütlü kurumların HDK’yi yeterince içselleştirememiş olduğu görülüyor."
Raporda, HDK'nin inşasının savaş ve çatışma sürecinin yükseldiği, demokratik mücadelenin etkisinin zayıfladığı koşullarda gerçekleştiği belirtilerek, "Ancak gelinen aşamaya baktığımızda, nesnel politik ortamdaki bütün olumsuzluklara rağmen HDK çalışmasında atılan tohum tutmuştur. Ama henüz özlenen seviyenin hayli gerisindeyiz. Kendini tanımlama ve inşa aşaması devam ediyor" denildi.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: