6 Nisan 2012 Cuma

Yekiti: Türkiye ‘Düşman’ Ülke

The Daily Star gazetesine konuşan Kürt Birlik Partisi (Yekiti) lideri Abdulbaki Yusuf, Türkiye’yi, Kürtlerin taleplerinin dahil edilmemesi için Suriye Ulusal Konseyi’ne baskı yaptığıni belirterek Türkiye’yi "düşman ülke" olarak suçladı.

Ciddi bir şekilde bölünen Suriye Ulusal Konseyi’nin, “Suriye’nin Dostları” grubunun baskısıyla geçiş planında birleştiği ifade edilirken, Yusuf, konferanstan sonraki müzakerelerde Kürtlerin tanındığını ancak bu noktaların nihai belgeden çıkartıldığını söyledi.

Abdulbaki Yusuf, “Bizim ulusal meselelerimiz hakkında hiçbir açıklık yok. Açık olan, İslami ve Müslüman Kardeşlerin konseyin çoğunluğunu oluşturduğu ve böylece konseyde ana rol oynadıklarıdır” diyerek, Müslüman kardeşlerin Türkiye ile çok eski ilişkilerinin olduğunu ve Türk hükümetinin müttefiki olduklarını kaydetti.

Yusuf, Suriye Ulusal Konseyi Kürtleri tanımazsa PKK ile görüşmelere devam edeceklerini vurgulayarak, “Tabi ki PKK ve Suriye Ulusal Konseyi’ndeki diğer Kürtlerle görüşüyoruz. Çünkü Kürt meselesine karşı ihmal ve görmemezlik var. Burası bizim ülkemiz. Biz Suriye halkının bir parçasıyız buradan gitmiyoruz” dedi.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: