13 Nisan 2012 Cuma

Obama Süs Köpeği Davutoğlu'nu Çağırıyor, Erdoğan ise Hazırol da...


Yalakalığın ve maşalığın böylesi sanırız pek azdır tarihte...Kendilerini Model Ülke, Cihan Devleti, En Gelişmiş Müslüman Ülke, Büyüyen Türkiye v.s palavralarıyla ifade edip; gözboyama, kelime oyunculuğu, laf cambazlığı, ayak oyunları, komploculuk ve tiyatro rol kesme ustalığında ne kadar fetbaz olduğunu kanıtlayan AKP, ne menem bir emperyalist uşak olduğunu açık seçik beyan etmekte de sakınca görmüyor.

Seul Nükleer 2012 zirvesi'nde, Obama, Erdoğan ve Davutoğlu arasında geçen bu sahneler, Amerikan Başkanının gözünde AKP, Erdoğan ve Davutoğlu'nun neden desteklendiklerinin, ne işe yaradığının ve ne için iktidara getirildiklerinin de anlatımı aslında.

Bu görüşmelerden sonra ABD'nin mesajını taşımak için İran'a gönderilen Erdoğan'ı bir gün bekleterek görüşmek istemeyen Ahmedinejad'ın tutumu da aslında netti. Görüşme buz gibi bir havada geçti ve İran, Erdoğan'a resmen rest çekti. Zaten açıklama da gecikmedi İran tarafından ; ''Türkiye Emperyalizmin Taşeronu oldu ''.

ABD Emperyalizminin çıkarları ve Suriye Kürdistanı'nın Özerklik talebi gerçeğe dönüşmesin diye Suriye 'ye savaş açmakta en önde yarışan AKP-Fetullah Faşizmi'nin zihniyeti ve ruh hali, yaratacağı sonuçlar itibarıyle tüm Ortadoğu'yu içinden çıkılması zor bir savaşa götürme tehlikesi taşıyor...

Hiç yorum yok: