15 Nisan 2012 Pazar

İç Savaş Sırası Türkiye'ye Gelecek!

Akşam Gazetesinin Suriye kökenli yazarı Hüsnü Mahalli, Türkiye'nin Suriye üzerindeki planlarının hiç birini tutmadığını yazdı. Suriye'den sonra iç savaş sırasının Türkiye'ye geleceğini belirten Hüsnü Mahalli'nin yazıda ilginç görüşleri var.

Türkiye herkesten önce Suriye muhalefetine kucak açıp destek verdi. Suriye Ulusal Konseyi İstanbul'da kuruldu ve tüm muhalif gruplar İstanbul'da. Hür Suriye Ordusu komutanları ise Antakya'da operasyonları örgütleyip idare ediyorlar. Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davuoğlu ilk günden itibaren çok sert açıklamalarla Suriye olayında taraf oldular. Ancak olaylar başından beri Ankara'nın istediği yönde gelişmedi, gelişmiyor.

Uzun süre sınırda tampon bölgeden söz eden Ankara'ya hiç bir Batılı ülke destek vermedi. Türkiye yalnız kaldı...

Göçmen kamplarına getirilen Angelina Jolie, Amerikalı senatörler Mc Cain ve Liberman ile Annan poz verip gitti. BM, ABD ve NATO 'Bu konu bizi ilgilendirmez dedi'. Türkiye bu konuda da yalnız kaldı.

Bu ilgisizlik karşısında sıkılan Ankara bu kez sınırdaki çatışmaları bahane ederek NATO'dan yardım istedi ama bir kez daha NATO o taraflı olmadı. Ankara'ya kala kala Suudi Arabistan, Katar ve Ürdün kaldı. Suudi Arabistan ve Katar yöneticileri 250 yıldır Osmanlı'dan ve Türklerden nefret eder. Ürdün ise İngilizler tarafından 1916'da Osmanlı'ya karşı ayaklandırılan Şerif Hüseyin'in torunu tarafından yönetilmektedir. Dün Başbakan Erdoğan Riyad'da Suudi Kral Abdullah ile görüşürken Dışişleri Bakanı Davutoğlu Ürdünlü meslektaşıyla İstanbul'da Suriye'ye karşı olası planları değerlendiriyordu. Yani ABD, AB ve NATO'dan umudunu kesen Ankara çağdışı ve ilkel Arap kral, emir ve şeyhlerden medet umar oldu. Hükümete içte ise nefret, kin ve savaş ile beslenen ve özel olarak görevlendirilmiş bilmiş cahil meslektaşlarımız yardım ediyor. Tıpkı yalanı tescillenmiş Elcezire'nin patronu Şeyh Hamed gibi. O da çaresiz... Çünkü geçen aya kadar Arap Birliği Örgütü dönem başkanı idi ve bu örgütü ABD adına şantaj, tehdit ve rüşvetle istediği gibi kullanıyordu. Şimdi ise Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani dönem başkanı ve oyuna gelmiyor. Şeyh hazretleri ise Suudi Kral ile birlikte Türkiye'yi oyuna getirmenin planlarını yapıyor ve kazık atma zamanını kolluyor... Onların ruhlarında ve genetik yapılarında hep oyun ve tezgah var. Çünkü İngiliz tedrisat-ı merhalesinden geçmişler.

Gerçekçi olmak lazım. Uluslararsı ve bölgesel pazarlıkları ve yeni dengeleri görmek lazım. Zaman yanlış hesap yapma zamanı değildir. Cumhurbaşkanı Sayın Gül'ün dün dediği dediği gibi 'Ortada önemli bir süreç var ve herkes bu sürecin yani Kofi Annan Planı'nın başarısı için çalışmaladır'. Çünkü yine Sayın Cumhurbaşkanı'na göre 'Plan herkes için çok önemli bir fırsattır'.

Umarım provokasyon olmaz ya da yaptırılmaz. Böylece plan sağlıklı bir şekilde işler ve Suriye'de yeni bir dönem başlar. Savaş ve kan isteyenlerin sevincini kursağında bırakacak böyle bir dönem öncelikli olarak Türkiye'nin ulusal çıkarları için çok önemlidir. Çünkü medya amigolarının, aniden bollaşan Suriye uzmanlarının ve Washington'dan gelen talimatla heycanlananların Suriye'de bir yıldır istediği savaş öncelikli olarak Türkiye için savaş ve felaket demektir. Çünkü herkes Türkiye üzerine oynamaktadır. Yakında herkes ve özellikle başından beri palavralarla halkı kandırmaya çalışanlar bu gerçeği görecektir.

Hiç yorum yok: