17 Nisan 2012 Salı

Cemaat ilkokullarda Öğrencilere Örtünmeyi Dayatıyor

Batman’ın Sason ilçesi ve köylerindeki ilk, orta ve lise okullarında öğrencilerin örtünme, salâvat çekme ve camiye gitmeye zorlandıkları öğrenildi. Bu uygulamaların "ders notlarının yükseltilmesi" ve "hediye" gibi çeşitli teşvikler, uyulmaması halinde ise tehditlerle öğrencilere dayatıldığı bildirildi.

Sason ilçesi ve ilçeye bağlı birçok köy okulunda, birinci sınıftan itibaren tüm sınıflarda kız öğrencilerin okul müdürleri tarafından örtünmeye zorlandıkları iddia edildi.
KIZ ÖĞRENCİLERE ÖRTÜNME DAYATMASI

Konuyla ilgili bize bilgi veren mağdur bir kız öğrenci okul müdürünün kendilerine “örtünürseniz size elbise alacağım ve ders notlarınızı yükselteceğim” dediğini, bu nedenle örtündüklerini söyledi.

Cuma günleri de erkek öğrencilerin okul yerine camiye götürüldükleri öğrenildi. Edinilen bilgilere göre Cuma günleri bazı okullarda ders görülmezken erkek öğrenciler toplu şekilde müdürler tarafından camilere götürülerek, hutbelere katılıyor ve namaz kılmaya zorlanıyorlar.

ERKEK ÖĞRENCİLER CAMİYE…

Kelhasan köyü ilköğretim okulunda eğitim gören ve ismini vermek bir öğrenci şu bilgileri verdi: “Cuma günleri okul müdürümüz B.P., bizleri arabasına bindirerek Tekevler köyünün camisine götürerek Cuma namazını kılmamız için bizi zorluyor.”

GÜNDE 2 BİN SELAVAT

Öte yandan öğretmenler ve müdürler tarafından kız ve erkek öğrencilere tespih ve tespihmatikler dağıtıldığı bildirilirken, günde 2 bin salâvat çeken her öğrenciye bir adet uçlu kalem verileceği ve ders notlarının yükseltileceği vaadinde bulunulduğu öğrenildi. Ancak bunu yapmayan öğrencilere ise ders notlarının düşürüleceği tehdidi yapıldığı bildirildi.

EĞİTİMDE MUHAFAZAKARLAŞMA


AKP iktidarının koalisyon ortağı olarak görülen, polis, yargı ve eğitime geniş bir şekilde sızan Gülen Cemaati’nin, özellikle Eğitim-Sen’li öğretmenlere yönelik operasyonların da ardında olduğundan şüphe ediliyor. KCK adı altında yürütülen operasyonlarda onlarca öğretmen ve yüzlerce öğrenci gözaltına alınıp tutuklandı. Çok sayıda öğretmen de sürgünlere konu oldu.

Nisan başında “Tunceli” Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Durmuş Boztuğ, üniversiteye dışarıdan getirdikleri bazı öğretim görevlilerinin görev sürelerini uzatmadan gönderdiklerini söylemişti. Gönderildiği ifade edilen öğretmenler ise solcu öğretmenlerdi.

Batman’daki dini zorlamaların AKP hükümetinin zorunlu eğitimi kesintili olarak 12 yıla çıkaran teklifinin 30 Mart’ta TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesi sonrasına denk gelmesi dikkat çekti. "4+4+4" ifade edilen tasarı ile okul öncesi eğitimin kampsam dışı bırakılıyor, mesleki eğitim programına Bakanlar Kurulu karar veriyor ve çıraklık eğitimi yaşı 14’ten 11’e düşürülüyor. Sivil toplum örgütleri ise yasanın çocuk yaşta evliliklerin de önünü açacağını belirtiyor.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: