24 Nisan 2012 Salı

BDP'den Irkçılık Tepkisi: Bunlar Devşirilmiş Dejenere Unsurlar

BDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Meral Danış Beştaş, BDP'ye yönelik fiziki ve sözlü saldırılara tepki göstererek, "Kendini Türk milliyetçisi olarak lanse edip, hakaret ve ırkçılık üzerinden prim yapmaya çalışanlar gerçek kimliklerinin, gerçek inançlarının devşirilmiş ancak tam asimile edilememiş dejenere unsurlarıdır” dedi.

BDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Meral Danış Beştaş, BDP'ye yönelik fiziki ve sözlü saldırılara yönelik yazılı açıklama yaptı. Fiziksel ve sözlü saldırıları yapan kişi veya kişilerin sözlerinin barışa kurşun sıktığını söyleyen Beştaş, "İnsanlıktan nasibini alamamış, 'nazi'lerin bile kullanmaktan imtina ettiği dili kullananların tarih karşısında hesap verecekleri gün yakındır. Tarih boyunca savaş kışkırtıcılığı yapanların, barışa gölge düşürenlerin sonu aynı olmuş, insanlık onları tarihin kara sayfalarına gömmüştür" dedi.

Twitter hesaplarından BDP'nin 23 Nisan kutlamalarına katılmayışını faşizan bir şekilde eleştiren kişiler hakkında yasal yollara başvuracaklarını kaydeden Beştaş, "Kendini Türk milliyetçisi olarak lanse edip, hakaret ve ırkçılık üzerinden prim yapmaya çalışanlar gerçek kimliklerinin, gerçek inançlarının devşirilmiş ancak tam asimile edilememiş dejenere unsurlarıdır" ifadesinde bulundu. Hakaret edenlerin, Anders Behring Breivik'in Türkiye versiyonu olduğunu ifade eden Beştaş, gerçek Türk milliyetçilerinin de bu tür olaylara tepki vermelerinin toplumsal vicdanın gereği olduğunu ifade etti.

Hakaret eden kişilerin amaçlarının tahrik olduğunu söyleyen Beştaş, "Bu açıklamanın 24 Nisan gibi halklar için bir yıkımı tarif eden bir günün arifesinde yapılmış olmasını da manidar (!) buluyoruz" dedi. Uğradıkları tehdit ve hakaretler karşısında yaptıkları suç duyurularının yargı tarafından ciddiye alınmadığının çok açık olduğunu ifade eden Beştaş, "Bunun en vahim örneklerinden birisini geçtiğimiz yıllarda yaşadık ve gördük. Yaşadık ve gördük ki; 'Türk İşte Karşında Düşmanın' başlıklı bir yazı ile tüm DTP milletvekillerinin hedef gösterilmesi, halkın açıkça kin ve düşmanlığa tahrik edilmesi yargı nezdinde suç teşkil etmemiştir" dedi.

Hakaret eden kişilerin, Türkiye'nin yakın geçmişinde meydana gelen Hrant Dink, Rahip Santoro, Musa Anter ve daha onlarca suikast ve cinayetten habersiz olmadıklarına vurgu yapan Beştaş, "Bu nedenle, ülke olarak geçmişte yaşadığımız tecrübelerden hareketle, böylesi kışkırtıcı yaklaşımların cezalandırılmasında zaruret vardır" diye kaydetti. Irkçılık söylemleri karşısında sorumluluk alması gerekenin hükümet olduğunu ifade eden Beştaş, "Hocalı katliamı mitingini sahiplenen hükümet, bu şahsı ve sözlerini münferit bir olay gibi değerlendirmemelidir" ifadesinde bulundu. Beştaş, tüm siyasi partilerin, aydın ve sanatçıları ırkçı ve faşist kişiliklere karşı tepki vermeye çağırdı.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: