23 Nisan 2012 Pazartesi

Barzani: Peşmerge Güçleri PKK İle Savaşmaz

Güney Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani, Türkiye ziyareti ardından döndüğü topraklarında basın mensupları ile bir araya geldi. Barzani, Türk medyasının iddia ettiği gibi “PKK’ye silahları bıraktırırım, aksi halde Kürdistan Bölgesi topraklarından çıkarırım” yönünde bir ifade kullanmadığını söyleyerek, PKK silahlı faaliyetlerini sürdürse bile peşmergelerin PKK’ye karşı harekete geçmeyeceğini belirtti.

Türkiye ziyareti ardından döndüğü Güney Kürdistan’da basın mensupları ile bir toplantı düzenleyen Bölge Başkanı Mesut Barzani, PKK’nin silah bırakmaması halinde Federal Kürdistan Bölgesi topraklarında kalmasına izin vermeyeceği yönünde bir ifade kullanmadığını söyledi.

Jamawar TV’nin haberine göre Barzani, “Eğer PKK silah bırakmazsa Güney’de (Güney Kürdistan) kalmalarına izin vermeyeceğim dediniz mi?”sorusuna şöyle yanıt verdi: “Ben silah bıraksın demedim. Silahların zamanının geçtiğini ve silahla sonuç alınmayacağını söylemiş olabilirim.”

Barzani şunları ekledi: “PKK silahlı çalışmalarını sürdürse bile, biz peşmerge güçlerinin PKK’ye karşı kullanmayız. Kürtler arasında bir iç savaş yaşanmasını istemiyoruz, zira Kürtler arasındaki sorunlar bizim davamıza zarar veriyor.”

Türkiye’deki Kürt sorununun ancak barışçıl yollarla çözülebileceğini ifade eden Barzani, “Bu çift taraflı bir sorundur. Biz sorunun bir tarafı olmayacağız ama bu sorunun çözümü için işbirliği yapmaya çabalıyoruz” dedi.

Washington ziyaretine ilişkin de konuşan Barzani, görüşmelerinin gündeminde PKK’nin yer almadığını söyledi. Barzani, Kürdistan’ın bağımsızlığı dışında Kürt gençlerinin kanının akmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: