24 Nisan 2012 Salı

Barış Grubu Üyelerine Toplam 76 Yıl Ceza

Kürt Sorunu'nda Demokratik Barış çabalarında önemli bir yeri olan Habur Süreci, milyonların sokaklara dökülerek sergilediği sevinç, AKP devletinin ve Türk Irkçılığının hezeyanıyla karşılaşmıştı. Ardından Erdoğan'ın 'sil baştan yaparız' söylemiyle tüm Barış Grubu üyeleri hakkında tutuklama kararı verilerek cezaevlerine konulmuşlardı. Şimdi ise, böyle bir kritik süreçte alelacele cezaların verilmesi, Kürt Sorunu'nda AKP-Fetullah İttifakının savaşta karar kıldığı ve çatışmaların yayılacağı yorumlarını güçlendiriyor.
Kandil Demokratik Barış Grubu

Kandil ve Maxmur'dan Ekim 2009'da Türkiye'ye gelen Barış Grubu üyesi 7 kişiye toplam 76 yıl hapis cezası verildi.

Diyarbakır 4'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına tutuklu sanıklar Ayşe Kara, Abdullah Yaman, Zehra Tunç, Sisin Yaman, Ceziya Kabul, Lütfü Taş ve Elif Uludağ ile avukatları katıldı.

Mahkeme, Maxmur Kampı'nda gelen Ayşe Kara, Abdullah Yaman, Zehra Tunç, Sisin Yaman, Ceziya Kabul 'örgüt adına suç işlemek' ve 'örgüt propagandası yapmak' suçlarından 9'ar yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Kandil'den gelen ve 6 ay sonra tutuklanan Lütfü Taş ve Elif Uludağ ise 'örgüt üyesi olmak' ve 'örgüt propagandası yapmak' suçlarından 14'er yıl hapis cezası verdi.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: