22 Nisan 2012 Pazar

AKP'nin Domuzsal Yalanları



ANKARA- AKP iktidarının ‘taklacı bakanı’ olarak bilinen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in, Kürt siyasetine ve Kürtlere karşı ‘domuz siyaseti’ yapmasına tepkiler sürerken, AKP iktidarının ise ‘domuz’u resmi olarak kasaplık hayvan kategorisine koyduğu, resmi yönetmelik hazırladğı ve en önemlisi bir milyon domuz üretilmesi için kredi sağladığı ortaya çıktı.
 
Adı ‘taklacı bakan’a çıkan ve hem ırkçı hem de ‘akıl dışı’ davranışları ile dikkatleri çeken İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in son olarak BDP’nin hakkında TBMM’de verdiği gensoru gürüşmelerinde Kürtler ve Kürt siyasetine karşı‘domuz siyaseti’ yapması tepkilere yol açmıştı. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in BDP’yi halka domuz yedirmekle suçlayıp ardından da Kürtlerin ‘dinsiz’ olduğu yönündeki konuşması her kesimden tepkilere neden olurken, Şahin’in bağlı olduğu AKP Hükümeti’nin ise ‘’domuz’ ile ilgili icraatları ise pes dedirtiyor.

AKP ‘DOMUZ’A TEŞVİK AKITTI

Keza domuz ve domuz ürünleri Türkiye’de kasaplık hayvan kategörisine Temmuz 2006 yılında Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nın ‘Hayvancılık İşletmelerinin Kuruluş, Çalışma, Denetleme Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik’ çerçevesinde AKP Hükümeti tarafından yürürlüğe konuldu. AKP Hükümeti bununla da kalmadı, aynı genelge ile domuz çiftliklerinin kurulması için ödenek ayrıldığını ve 2’den fazla domuz beslenen çiftlikleri de ticari işletmeler içersine aldı. Yine domuz ve domuz ürünlerinin de satış ve dağıtımına da izin verdi. Ardından da Türkiye’de sığır, dana ve inek gibi temel hayvancılık yerinde bir milyona yakın domuzun üretilmesi için 87 tane domuz çiftliğinin kurulmasına ön ayak oldu.

 BAKAN ŞAHİN ‘DOMUZ SİYASETİ’ YAPIYOR’
 
AKP Hükümeti ‘domuz’ ile bu kadar içli dışlı iken Hükümetin İçişleri Bakanı Naim Şahin’in ‘domuz siyaseti’ yapması AKP’nin manipülasyon siyaseti olarak değerlendiriliyor. BDP Grup Başkanı Vekili ve Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan’da sosyal medya üzerinden bu konuyu gündeme getirerek, Şahin’e karşı sert tepkisini sürdürdü. AKP Hükümeti’nin domuz etini 2006 da resmen kasaplık hayvan kategorisine aldığını, resmen tanıdığını ve domuz çiftlikleri için teşvik verdiğine dikkat çeken Kaplan, “İçişleri Bakanı ‘domuz siyaseti’ yaparak Kürt halkına hakaret ediyor. Domuz yönetmeliği çıkaran, AB’ye rapor sunan, kredi veren AKP Hükümetinin İçişleri Bakanı cürmu meşhut yakalandı. Keza AKP Hükümetleri zamanında 87 domuz çiftliği kuruldu. Bir milyon domuz üretimi yapılıyor. AKP hükümeti domuza resmen destek teşviki veriyor” dedi.

Kaplan, son olarak Şahin’i şöyle tanımladı; “Müslüman olmayanların inançlarına saygı duymayan, ayrımcılık yapan, kin nefret kusan, soğuk harbin 40’larında kalmış içişleri bakanı.”

Diren Dicle / Gulistan Gulê Depê

Amed News Agency

Hiç yorum yok: