23 Nisan 2012 Pazartesi

Adana'da Apocu Gençlikten 23 Nisan Eylemi

Adana’nın Merkez Seyhan İlçesi Barbaros Mahallesi’nde bulunan Şehit Zafer Oluk İlköğretim Okulu’na 23 Nisan’ı protesto etmek amacıyla pankart asma eylemi yapıldı.

Barbaros Mahallesi’nde Şehit Zafer Oluk İlköğretim Okulu’na 23 Nisan’ı protesto etmek “Asimilasyona son, anadilde eğitim istiyoruz”, “Roboski ve Pozantı’yı unutmadık”, “Uğur’u, Ceylan’ı katleden zihniyet çocuk bayramını kutlayamaz” yazılı pankartlar asıldı.

Bomba şüphesiyle pankartlar hemen indirilmezken, okula çok sayıda polis gelerek tedbir aldı. Bomba imha ekipleri tarafından fünye ile patlatılan pankartlara asılı paketlerden kum çıktı. 23 Nisan kutlaması da iptal edildi.

Eylemi üstlenen Apocu Gençlik İnisiyatifi, “Kürt çocuklarına her tür ölüm işkence ve tecavüzü reva gören bir zihniyetin çocuk bayramı da olamaz. Ulus-devletin pozitivist dininin kutsanma seremonisi halinde kutlanan 23 Nisan'ın, eskinin tanrılara kurban edilen çocukların kesildiği kutlamalardan hiçbir farkı yoktur. Özellikle Kürt çocukları için bu durumun geçerli olduğu açıktır” dedi.

Adana'nın birçok yerinde benzer eylemlerin olduğu ve okullarda kutlanması planlanan etkinliklerin iptal edildiği öğrenildi.

4 ARAÇ KUNDAKLANDI

Öte yandan Seyhan ilçesi Bey Mahallesi’nde 21 Nisan Cumartesi günü 4 aracın ateşe verilerek kullanılmaz hale getirildiği bildirildi. Bu eylemleri de Apocu Gençlik İnisiyatifi üstlendi. İnisiyatifin, PKK lideri Abdullah Öcalan’a tecridi ve Kürt halkına yönelik baskıları protesto etmek amacıyla kundaklama eyleminde bulundukları öğrenildi.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: