20 Mart 2012 Salı

Selam Olsun Halkıma

BDP Arnavutköy İlçe Yöneticisi Hacı Zengin, İstanbul'da Newroz kutlaması sırasında sömürgeci Türk faşizmi tarafından katledildi. Kürdistan halkının ve Haci Zengin'in ailesinin başı sağ olsun. Türk devleti, döktüğü Kürt kanında ve kendi zulmünde boğulacak...

Daha birkaç gün önce devletin uyduruk yöneticileri, yasaklarıyla övünüyor, Kürt halkına, belirledikleri tarih dışında bir tarihte Newroz'u kutlamalarına asla izin vermeyeceklerini söylüyorlardı. Devletin copu ve tankının her şeye kadir olacağını sanan bu ahmaklar, Kürt halkının da sömürgeci buyruğuna teslim olacağını düşünüyorlardı.

Fena yanıldılar. Kürdistan topraklarında, tanka ve topa dayalı devletçilik oyunu oynamanın tenekecilikten ibaret olduğunu barikatları aşan Kürt halkı iyi gösterdi onlara.

Tek seçenekleri vardı, katliam yapmak. Onu yapamazlardı, yapmaya yeltenselerdi, tank ve toplarını alıp kaçacak zamanları dahi olmayacaktı.

Barikatları aşıp Newroz'a ulaşan Kürtler, hem Türklere hem de Kürtlere önemli mesajlar verdi. Türk devletine dediği şuydu:

"Beni bir daha sınamaya kalkma! Sınamaya kalkarsan sadece sömürgeci yasa ve kanunlarını değil, seni de çiğner geçerim!"

Barikatları aşıp Newroz'a ulaştıktan sonra yöneticilerini bekleyen Kürt halkı, direniş örgütlerine şu mesajı verdi:

"Tıkanmıştınız, kendi içinizde, yarattığınız barikatlarda kıvranıp duruyordunuz, barikatları yıktım. Artık buna uygun davranın!"

Sömürge yasalarını çiğneyip, barikatlar aşan Kürdistan halkını selamlamak ve önünde saygıyla eğilmek gerekiyor.

Bugün çok mutluyum!

Hasan Bildirici 

Hiç yorum yok: