2 Ocak 2012 Pazartesi

Tutuklu Gazetecilerden Mesaj Var

İstanbul - AKP hükümetinin Kürt sorunundaki soykırımcı politikaları sonucu olarak tutuklanan Özgür Basın emekçisi 35 arkadaşımız mektup gönderdi. İşte o mektup:

‘’20 Aralık günü Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın itiraf ettiği “entegre projesi” kapsamında 48 özgür basın emekçisi gözaltına alındık. 35 kişi tutuklandık. Herhalde “Merdi Kıptı şecaat arz ederken sirkatin söylermiş” tabiri bunun için söylenmiş olsa gerek. Atalay da “entegre projesi” yiğitliğini anlatırken anti-demokratik 12 Eylü Anayasası’nın bile ırzına nasıl geçirdiğini kamuoyuna açıklıyordu.

Yargının işini “ne kadar güzel” icra etmekle övünen bir hükümet ve zihniyetin ayyuka çıkan adaletsizliğini anlatmak ve bunlara son verilmesini istemenin faydasız ve gereksiz olduğunun farkındayız.

Bunun için şimdilik çağrımız; zulmünüzü arttırın ki sonunuz tez gelsin. Direnişimizin de zulmünüzü kıracak düzeyde gelişeceğinden şüpheniz olmasın. Bu adaletsizliğe dur demenin yegane yolunun direnmek olduğunu da biliyoruz.

Nitekim mahkeme salonunda hakim önceden verilmiş olan “entegre proje” ürünü kararı okurken, tahliye olan bir arkadaşın bize dönerek “Tahliye olduğum için sizden özür dilerim arkadaşlar. Sizinle olmak vardı” demesi gerçeği halka ulaştırma mücadelesinde gerekli bedeli ödemeye ne kadar hazır olduğumuzun ifadesidir.

Dolayısıyla oynanan temsilin farkındayız. Ancak bu temsilde bize biçilen hiçbir rol ve figüranlığı kabul etmeyeceğiz. Ama bu sahneyi de terk etmeyeceğimiz gibi kendi rolümüzü de biz belirleyeceğiz.
Son olarak hiçbir güç ve kudret bizi halkımıza hizmet etmekten alıkoyamayacaktır. İçeride de olsak dışarıda da olsak bu böyle biline. Bayrağı yerde bırakmayan ve bize destek sunan herkese şükranlarımızı sunuyoruz.

Hakimlerin, saçmalıklarına güldüğü ve inanmadığı iddianamelere dayanarak insanları tutuklamak zorunda kalmadığı günlerde buluşmak dileğiyle...

''Tutuklu Özgür Basın Emekçileri''

Hiç yorum yok: