2 Ocak 2012 Pazartesi

Tanık: Polis Şerzan Kurt'a Hedef Gözeterek Ateş Açtı (VİDEO-Haber)


Eskişehir - Şerzan Kurt davasında tanık konuştu: Sanık polis ilk andan itibaren öğrencileri hedef alarak ateş ediyordu.
Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Şerzan Kurt davası kapsamında ifade veren gizli tanık X olay anına ilişkin bildiklerini Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde anlattı.

İki grup arasında yaşanan çatışmayı evinden izlediğini söyleyen X, Şerzan Kurt'un vurulma anına ilişkin şunları anlattı: "Sonra polisler geldi, önde sivil polisler vardı, arkada resmi polisler vardı. Çizgili sweat tarzında üzerinde kıyafet olan, ayağında spor ayakkabısı olan sivil polis gençlere doğru koştu, onlara doğru ateş etti. Vurulan genç, grubun arkasındaydı, sırtından vurulunca yere düştü. Arkadaşları ne olduğunu anlamaya çalıştı. Arkadaşları önce onun yere düştüğünü zannettiler, sonra vurulduğunu anladılar, polislere doğru karşılık verdiler, sonra burada bulunan ve maktüle ateş eden polis ortadan kayboldu. Resmi kıyafetli polisler yerde bir şeyler arıyorlardı. Sonra bir grup resmi polis gençlerin yanına gitti. Daha sonra da zaten ambulans geldi."
'ARADA 100 METRE VARDI'

Kurt'un vurulmasının ardından resmi kıyafetli polislerin havaya ateş ettiklerini gördüğünü anlatan gizli tanık X, "Mesafe olarak ateş eden polis memuru ile maktülün arasında yaklaşık 100 metre mesafe vardı" dedi.

Gizli tanık X, Emniyet Müdürlüğü'nde fotoğraflar üzerinde yaptığı teşhisin doğru olduğunu, sanığın olay sırasında ayağında spor ayakkabısının bulunduğunu söyledi, "Yine Komiser Hamdibey Polis Merkezi'nin güvenlik kameralarından elde edilen görüntülerde yaptığım teşhis de doğrudur" dedi.

'SANIK İLE MAKTÜL KARŞI KARŞIYAYDI'

Bir soru üzerine, sanığın olay sırasında koşarak ilk andan itibaren havaya değil direkt öğrencileri hedef alarak ateş ettiğini belirtti. Gizli tanık X, şöyle konuştu: "Sanık ateş ederken eli sağa sola, havaya hareket etmiyordu, koşarak yukarıdan gelip öğrencilere doğru direkt hedef alarak ateş etti. Ben öğrencilere doğru baktığımda ise tekrar kafamı çevirdiğimde sanığın oradan kaybolduğunu, orada olmadığını fark ettim, sanık 90 derecelik bir açı ile direkt hedef alarak ateş etti. Sanık ile maktül karşı karşıyaydılar."

DAVA ESKİŞEHİR'DE GÖRÜLÜYOR

Muğla'da üniversite öğrencisi Şerzan Kurt, 12 Mayıs 2010 tarihinde Kürt öğrencilere yönelik ülkücü saldırı sırasında açılan ateş ile yaralanmıştı. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan 21 yaşındaki Kurt, 19 Mayıs günü yaşamını yitirmişti. Olayın ardından sanık polis Gültekin Şahin hakkında açılan dava, "güvenlik" gerekçesiyle Eskişehir'e alınmıştı

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: