7 Ocak 2012 Cumartesi

İki Ayağı Kırık Yüksel Genç Nasıl Tutuklandı?

Bakırköy Kadın Ve Çocuk Tutukevi - Tutuklanan Kürt gazetecilerden Yüksel Genç, evine yapılan baskın sırasında ayağı kırılmasına rağmen, tedavisi tamamlanmadan cezaevine konuldu. Baskından sonra hastaneye götürüldüğünü belirten Genç, kendisinden önce hastane odasına bir polisin girdiğini ve 5 dakika doktorla konuştuğunu anlatırken, hazırlanan raporda bu konuşmanın etkisinin olduğuna dikkat çekti.

20 Aralık 2011 tarihinde İstanbul’da KCK adı altında eşzamanlı sürdürülen polis baskınları sırasında gözaltına alınan gazetecilerden biri de aynı zamanda 1999 yılında Türkiye’ye gelen ilk barış ve demokratik çözüm grubu üyesi olan Yüksel Genç’ti.

Sabahın erken saatlerinde gerçekleşen baskın sırasında sağ ayağı üst kemikten, sol ayağı ise topuk ve bilek kısmından kırılan Genç’in acilen tedavi olması gerekirken, alçı ve pansuman yapılıp apar topar İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele biriminde sorguya alınmıştı. Adliyeye çıkartılıncaya kadar geçen 4 günlük gözaltı boyunca pansumanı yenilenmeyen Genç, kangren olma tehlikesine rağmen tutuklanarak, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne kondu.
Bu şekilde tutuklanmasına tepki gösteren Genç ANF'ye verdiği demeçte, kangren riskine rağmen zorlamalar sonucunda pansuman ve kontrollerini yaptırabildiğini belirtti. Hastane odasına girmeden, polisin kendisinden önce odaya girerek, doktorla 5 dakika özel bir konuşma yaptığını belirten Genç, hastane raporunda bu özel konuşmanın etkisinin olduğundan şüphelendiğini söyledi.

Hiç yorum yok: