5 Ocak 2012 Perşembe

İdris Naim Şahin'den Ağır Sözler

Roboski köyünde 35 kişinin öldürülmesiyle Meclis’te yapılan görüşmede İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in, BDP’li Hasip Kaplan’ı tehdit etti.

Meclis Genel Kurulu’nda, 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’nin birinci maddesi üzerindeki görüşmelerde İçişleri Bakanı ile BDP Grup Başkanvekili Kaplan arasında sert tartışmalar yaşandı.

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, AKP Milletvekillerine seslenerek, “Olay aydınlatılıncaya kadar sizin kabusunuz olmaya devam edeceğim” dedi.

BDP’li Kaplan, olayda 28 yakınını kaybeden Enco ailesinden 8 kişinin gözaltına alındığını söyledi. Kaplan, aynı aileden 60’a yakın kişinin de gözaltına alınmaya çalışıldığını ifade etti.

İdris Naim Şahin ise “Düşüncesi kin ve kan üzerine inşa edilmiş milletvekilleri var” diyerek Kaplan’ı hedef alarak şöyle dedi: “Utanmadan gerçekleri saptırıyorsunuz. 35 kişinin ölümü bizi de derinden yaralamıştır, üzmüştür. Hesap vermesi gereken sensin ve senin gibilerdir. Bu Meclis sizin iğrenç iftiralarınızı dinledi. Siz ne zannediyorsunuz bu toprakları, bir karpuz gibi basit mi zannediyorsunuz, siz ne zannediyorsunuz bu milleti bir karpuz gibi basite mi alıyorsunuz. Ben her bildiğimi anlatırsam siz, yoktur gerçi utanma arlanma duygunuz ama bu Meclis'te duramazsınız.”

Hasip Kaplan, kullandığı “iğrenç” kelimesi nedeniyle Bakan Şahin’den özür dilemesini istedi. Kaplan, “Kan davası güdecek anlaşılan, emrinde Emniyet var, Jandarma var, korucu var” dedi. Kaplan, şunları söyledi:

“Yaralayıcı sözler nedeniyle geri alın ya da size iade etmek zorunda kalırım, Sayın Bakan geri almadı ben de iadeli taahhütlü bir liralık pulla Sayın Bakana süslü püslü olarak aynen iade ediyorum sözlerini. Güle güle kullanın sözlerinizi yakında postayla yerinde teslim gönderiyorum.”

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: