1 Ocak 2012 Pazar

Fetullah Gülen Katliamı Savunup, Tehdit Savurdu

ANKARA - Fethullah Gülen, ABD’den yaptığı yazılı açıklama ile Şırnak'ın Uludere İlçesi Roboski Köyü'nde yaşanan katliama Kürtlerin gösterdiği tepkiyi haksız göstermeye çalıştı. Gülen açıklamasında, devleti savunarak, şöyle dedi "Bütün güvenlik birimlerinin terörle mücadelede topyekûn mücadele ettiği ve şekâvete aman verilmediği bir dönemde bu ahengi baltalamak isteyen odaklar boş durmuyor; türlü provokasyonlarla yeni anayasa hazırlıklarını ve açılımları da sabote etmeye çalışıyorlar."

Gülen kendine yakın gazete ve internet sitelerinde ‘taziye’ adı ile verilen açıklamasında Kürtlerin gösterdiği tepkiyi haksız gösterip devleti savunmaya yönelik değerlendirmelerde bulunuyor. Yılbaşını ABD'deki çiftliğinde geçiren Gülen; Roboski katliamını savunan açıklamasında, halkın gösterdiği tepkileri tehdit olarak niteledi. “"Kan üzerine saltanat kurmaya çalışanlar var" başlıklı açıklamada Gülen, hükümetin teminat verdiği ve olayın yargıya yansıtıldığı belirterek Kürtlerin bununla teselli olmasını savunuyor.

Açıklamanın asıl amacının devlet ile korucuların arasının bozulmasını önlemeye yönelik olduğu ise Gülen, "Yeri geldiğinde askerimizle birlikte teröre karşı mücadele eden korucu vatandaşlarımızın mukim olduğu Ortasu Köyü'nün vatanperver halkının acısını istismardan geri durmayanların, vatan evladını birbirine kırdırtmaktan ve akan kanın üzerine kendi saltanatlarını kurmaya çalışmaktan vazgeçmeyeceği hiçbir zaman göz ardı edilmemelidir" sözü ile ortaya çıkıyor.

Devleti savunan, tepkileri haksız gösteren Gülen, açıklamasının en son paragrafında hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: