3 Ocak 2012 Salı

ESP Yöneticileri ‘KCK Üyeliğinden’ Gözaltına Alındı

Tekirdağ - AKP Hükümeti'nin Kürtlere ve sosyalistlere yönelik operasyonları sürüyor. ESP Çorlu İlçe Yöneticileri sabah erken saatlerde “KCK üyesi olmak” iddiasıyla gözaltına alındı.

ESP Terkirdağ Çorlu İlçe yöneticileri bu sabah erken saatlerde Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi polisleri tarafından evleri aranarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan deri işçisi Tekin Çatalkaya İlçe Yönetim Kurulu Sekreteri, Sivas Divriği İlçesinde gözaltına alınan Rıdvan Kargın İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyorlar. Sivas'ta gözaltına alınan Rıdvan Kargın da Tekirdağ'a götürülüyor.

Polisin, ESP yöneticilerini “KCK üyesi olmak” iddiasıyla gözaltına aldığı öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Merkezi, "Asıl hedef 'KCK' adı altında Halkların Demokratik Kongresi'ne (HDK) yönelik saldırıyı maskelemenin bir aracı olarak kullanılmaktadır. HDK'nın bölgedeki varlığına tahammülsüzlüğün bir göstergesidir. Partimiz üyelerini KCK kapsamına sokacak kadar ileri giden bu gözaltı saldırısı sadece partimize değil tüm toplumsal muhalefete yöneliktir" dedi.

AKP iktidarının “KCK operasyonu” adı altında ilericileri, aydınları, siyasetçileri gözaltına alarak toplumsal muhalefeti susturmaya çalıştığına dikkat çeken ESP, gözaltıları, aynı zamanda 'ESP'nin Çorlu'da yürüttüğü çalışmaya karşı verilen gözdağı' şeklinde değerlendirdi

Açıklamada, Çorlu İlçe yöneticilerimizin hiçbir hukuksal dayanağa sahip olmadan gözaltına alınmasını kınıyoruz. Parti üyelerimiz derhal serbest bırakılmalıdır" denildi.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: