4 Ocak 2012 Çarşamba

ESP: 'Asker Ölümlerinden Genelkurmay Sorumludur'

İstanbul - Ezilenlerin Sosyalist Partisi, askerlik yaptığı birlikte intihar ettiği öne sürülen Deniz Yurtsever'in ailesine başsağlığı diledi, "Asker ölümlerinin gerçek nedenleri açığa kavuşturulmalı ve bağımsız bilim insanlarından oluşan bir heyet tarafından incelenmelidir" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Deniz Yurtsever adlı gencin Çanakkale'de askerlik yaptığı birlikte ölümünün ardından yazılı bir açıklama yaptı.

Yurtsever ailesine başsağlığı dileyen ESP, "Çanakkale'de katledilen asker Deniz Yurtsever, Dersimli Kürt ve Alevi olarak bilinmektedir. Deniz'in ilerici ve devrimci fikirler taşıyan bir asker olması, kasıtlı olarak kalbine kurşun sıkılarak katledildiği şüphelerini güçlendirmektedir. Deniz Yurtsever, partimizin görüşlerini benimseyen, çalışmalarına katılan ve destekleyen bir eğitim emekçisiydi" dedi.

"Yoldaşımız Serhat Yıldız'ın askerde katledilmesi henüz aydınlatılmadı" diyen ESP, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Ermeni asker Sevag Şahin Balıkçı, iddiaya göre; şakalaştığı yakın arkadaşının silahından çıkan kurşunla şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti. Yılbaşı gecesi, Antep'te askerlik yapan Semih Çiftçi ile Elazığ'da askerlik yapan Lütfü Esmer'in şüpheli ölümlerinin ardından 22 yaşındaki Doğukan Kahyaoğlu'nun da Kastamonu'da intihar ettiği ileri sürüldü.

Öldürülen askerlerin hemen hepsine intihar süsü veriliyor. İntihar ettiği ileri sürülen askerlerin çoğunluğunun Kürt olması tesadüf değidir. Sürmekte olan savaşın Kürt halkına ordu içinde de yansıyan yüzüdür. AKP iktidarı savaş politikalarından vazgeçmelidir, kürt halkının barış talebi hemen karşılanmalıdır. Halklarımız savaş değil barış istiyor."

Asker ölümlerinin gerçek nedenlerinin açığa kavuşturulmasını isteyen ESP, "Bağımsız bilim insanlarından oluşan bir heyet tarafından incelenmelidir. Askerde ölümlerin son bulmalıdır. Sorumlular yargılanmalı ve görevinden alınmalıdır. Asker ölümlerinden doğrudan Genelkurmay sorumludur" diye belirtti.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: