7 Ocak 2012 Cumartesi

The Economist: Euro Krizi Türkiye’yi de Vuracak

Londra - Bütün Avrupa’yı tehdit eden ekonomik krizden çıkış yolları için arayışlar sürerken, yeni felaket senaryolarına göre dünyayı yeni bir buhran bekliyor. İngiliz The Economist dergisi, krizin aralarında Türkiye’nin de bulunduğu birçok ülkeyi tehdit ettiğini yazdı.

Son sayısında Euro krizinin etkilerini konu alan The Economist, Avrupa Birliği’nin para biriminin dağılması halinde bunun Doğu Avrupa ve Türkiye’de büyümeyi sert vuracağını savundu.

2012’nin dünya ekonomisi için oldukça kötü bir yıl olacağını ön gören derginin yorumunda Euro Bölgesi’ni, dünya ekonomisi üzerindeki “en kara gölge” olarak nitelendirildi. Yeni yılda yükselen piyasaların sarsılabileceğini yazan dergi, özellikle Çin ekonomisinin de gerilediğine dikkat çekildi. Derginin yorumu kısaca şöyle:

“Avrupa ve Çin’e büyük bir bütçe açığı, azalan güven ve yüksek enflasyon ile karşı karşıya olan Hindistan gibi kendi bahçelerinde büyümüş sorunları olan ülkeleri de ekleyin. Doğu Avrupa ve Türkiye’de büyümeyi sert vuracak Euro bölgesinin dalgalanma yüzünden muhtemelen yükselen ekonomiler, sadece yüzde 5 civarında büyüyecek.”

Hiç yorum yok: