1 Ocak 2012 Pazar

Diyarbakır’da 2 Kişinin İnfazı Doğrulandı

MALATYA - Kayapınar İlçesi'nde dün sokak ortasında 2 kişinin polis tarafından infaz edilmesi doğrulandı. Aileler, Kar ve Altan'ın başlarından birer kurşunla vurularak infaz edildiğini belirtti.
Diyarbakır'ın merkez Kayapınar İlçesi'nde dün sabah saatlerinde polisin bir eve düzenlediği baskında HPG'li oldukları belirtilen 2 kişinin sokak ortasında infaz edildiği şeklindeki görgü tanıklarının verdiği bilgiler aileler tarafından da doğrulandı. Cenazeleri teşhis etmek için Malatya'ya giden Mekin Kar ve Agit Altan'ın ağabeyleri, kardeşlerinin kafalarında birer kurşun izi olduğunu belirterek, "Çatışmada vuruldular, balkondan atladıkları için öldüler" gibi resmi açıklamaların yalan olduğunu kaydettiler.

“HER İKİSİ DE BAŞINDAN BİRER KURŞUNLA VURULMUŞ’

Söz konusu olayda yaşamını yitiren Mekin Kar'ın Diyarbakır'dan gelen ailesi ile Agit Altan'ın Batman'dan gelen ailesi TEM polisleri nezaretinde Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderek çocuklarının cenazelerini teşhis etti. Teşhis işleminin ardından dışarı çıkan Mekin Kar'ın ağabeyi Nesip Kar, kardeşinin infaz edildiğini söyledi. Kar, "Kafasında tek bir kurşun izi vardı. Bize cenazeyi göğüs kısmına kadar gösterdiler. Polis ve Valiliğin yaptığı balkondan atladıkları için öldüler açıklaması tamamen yalandır. Kesinlikle aşağıda onları infaz ettikten sonra apartmanı tarayıp çatışma süsü vermişler" diye konuştu. Geçtiğimiz haftalarda gözaltına alındığını belirten ağabey Kar, "Geçtiğimiz haftalarda polis beni gözaltına aldı. Bana 'senin kardeşini gördüğüz yerde öldüreceğiz' dediler. Ve en sonda infaz ettiler" diyerek bunun bir vahşet olduğunu kaydetti.

GÖZ ÇIKARMA VAHŞETİ

Batman'dan Malatya'ya gelen Agit Altan'ın ağabeyi Şakir Altan ise, kardeşinin sadece kafasının kendilerine gösterildiğini her iki gözünün çıkarılmış olduğunu kaydederek, "Her iki gözü çıkarılmıştı. Gözleri yoktu. Kafasında tek bir kurşun izi vardı. Kesinlikle Valiliğin kamuoyuna yaptığı açıklamanın tamamı yalandır. Bunlar infaz edilmiş" diyerek tepki gösterdi.

Aile savcının hastaneye gelerek cenazelerinin kendilerine teslim edilmesini bekliyor. Diyarbakır ve Batman'dan gelen MEYA-DER temsilcileri, Kar ve Altan'ın çok sayıda yakını, BDP Malatya İl Başkanı Gaffar Bayram ve il yöneticilerinin hastane önünde bekleyişi devam ediyor.

GÖRGÜ TANIĞI DA ‘POLİSLER İKİ KİŞİNİN KAFASINA KURŞUN SIKTI’ DEMİŞTİ

Dicle Haber Ajansı (DİHA) editörü Abdurrahman Gök’e konuşan görgü tanığı C.O. 2 kişinin infaz edildiğini söylemişti. C.O., “Ellerinde bir bıçak bile yoktu ama bir süre başlarında beklemeye başlayan polisler daha sonra 'ellerinde bomba var' yalanında bulunarak 'sıkın kafasına' demeye başladılar. O esnada da polisler 2 kişinin kafasına kurşun sıkarak infaz ettiler. Olaya baştan sonuna kadar tanıklık ettim" demişti.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: