5 Ocak 2012 Perşembe

Gerillalardan 2012 Mesajı




Behdinan - HPG ve YJA Star gerillaları, yeni yılda tüm saldırılara karşı gereken cevabı vereceklerini belirterek, ‘’hazırlıklarımız tamamladık. 2012 yılında büyük bir mücadele vereceğiz’’ dediler.

HPG ve YJA Star gerillaları ANF’ye 2012 yılına ilişkin mesajlar verdiler. 2011 yılında Türk devletinin tüm saldırılarına karşın, büyük bir direniş gösterdiklerini belirten gerillalar, gerçekleştirdikleri eylemler ile Türk ordusuna ağır kayıplar verdirdiklerini ifade ettiler. Gerillalar yeni yıla daha güçlü ve hazırlıklı girdiklerini, PKK lideri Abdullah Öcalan ve Kürt halkının özgürlüğünü sağlayana kadar mücadelelerini daha da yükselteceklerinin altını çizdiler.

Gerillalardan Ararat Cudi Maku, 2011 yılından AKP’nin amacının gerillayı bitirmek olduğuna işaret ederek, her yönüyle bunların hepsinin boşa çıktığını belirtti. Erdoğan’ın her gün gerillayı bitireceğini söylediğini anımsatan Ararat Cudi Maku, “Ama bilmeli ki Tayip Erdoğan gerillayı ve Kürtleri bitiremez. Ne kadar tutuklarsa tutuklasın sonuç alamayacaklardır” dedi.

Gerillaların gelişebilecek her türlü sürece karşı hazırlıklı olduğunu ifade eden Ararat Cudi Maku, “Gerilla kendine düşen görevi yapmaya ve gereken bedeli ödemeye her zaman için hazırdır” diye konuştu. “2012 yılındaysa hem halk olarak hem gerilla olarak mücadeleye daha güçlü katılmalıyız” diyen Ararat Cudi Maku, “Önderliğin özgürlüğü için canımızı vermeye hazırız. AKP polisi her gün halkımıza işkence yapıyor. Gençler buna seyirci kalmamalı ve mücadeleye en aktif bir şekilde katılmak için gerilla saflarına gelmelidir” çağrısında bulundu.

2011 yılında Türk ordusuna büyük darbe vurduklarını belirten gerilla Beritan Yücel Herekol, “Bu yıl tarihe damgasını vuran, düşmanı derinden sarsan, korkutan eylemlerimiz gelişti” dedi. Türk ordusunun aldığı darbeden dolayı kimyasal silah kullandığını hatırlatan Herekol, “Şunun çok iyi bilinmesi gerekiyor, biz yılmadan ve geri adım atmadan arkadaşlarımızın intikamını alacağız” diye konuştu.

Öcalan’a uygulanan tecride tepki gösteren Herekol, “Düşman ne kadar halkın ve gerillanın üzerine gitse de gerillayı ve halkı Önderlikten uzaklaştıramaz” ifadelerini kullandı. Öcalan’ın halkla ve gerillayla buluşması için yeni bir hamlenin başlatıldığına işaret eden Herekol, şöyle dedi: “Bu hamle diğer hamlelerden farklı olacak. Bunun için de hem halk hem de gerilla olarak gereken bedeli ödemeye hazırız.”

Gerilla Kawa Bitlis, 2011 yılında sert çatışmaların yaşandığını, gerillaya karşı operasyonların ve komploların yapılmaya çalışıldığını ancak bunların hepsinin boşa çıkarıldığını söyledi. Kawa Bitlis de, 2012’deki hedeflerinin Kürt halkının ve Öcalan’ın özgürlüğünü sağlamak olduğunu bildirdi.

2011 yılında Türk ordusuna büyük darbeler vurduklarını belirten gerilla Zamani Zınara ‘’Düşmanımıza gereken cevabı vereceğiz. Bu süreçte örgütümüz bize ne derse biz her şeye hazırız. Eylemse eylem, fedailikse fedailik” diye konuştu.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: