3 Ocak 2012 Salı

Barış Anneleri'nden Eylem, BDP'den ‘Meclis’te Sabahlama’ Protestosu




Ankara - BDP milletvekilleri ile “Barış Anneleri” Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Meclis’teki makam odasının önünde öğlen saatlerinden yapılan eylemin ardından BDP milletvekilleri Roboski’de yaşanan katliamı protesto etmek için Meclis Genel Kurulu salonunda sabahlayacak.

BDP ve Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloğu milletvekilleri, 35 sivil yurttaşın yaşamını yitirdiği Roboski Katliamı’nı protesto etmek için Meclis Genel Kurulu’nda oturma eylemi başlattı. Meclis’teki eyleme ilişkin açıklama yapan BDP Eş Genel Başkanı Gülten Kışanak, Roboski'de meydana gelen katliama Meclis’in sesiz kalarak savaş ve insanlık suçu işlediğini belirterek, bu durumu protesto etmek için sabaha kadar eylem yapacakları kaydetti. Kışanak, "Bugün Meclis Genel Kurulu’nda ırkçı ve katliamı savunan konuşmalar yapıldı. Biz Meclis’i katliama sesiz kaldığı için protesto ediyoruz" dedi. Kışanak, Meclis’te katliamı meşrulaştıran konuşmaları tasvip etmediklerini ve Kürt halkı ile beraber onurlu mücadele vermeye devam edeceklerinin altını çizdi.

BDP’li vekillerin eylemine ilişkin BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ve BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de twitter’den mesaj yayınladı.

Kürtçü, mesajında, “TBMM Genel Kurulu’nu terk etmiyoruz. Basbakan ve AKP grubu basta olmak üzere çözüm üretmeyen grupları protesto ediyoruz” diye belirtirken, kaplan ise, “Uludere Roboski katliamını protesto için Meclis’te oturma eylemimiz başladı” diye kaydetti.

BDP milletvekilleri ile Barış Anneleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Meclis’teki makam odasının önünde de öğlen saatlerinde Kürt sorununun çözümü için oturma eylemi yapmıştı.

Hiç yorum yok: