30 Aralık 2011 Cuma

Zaman'ın Adaleti Nere, Allah'ın Adaleti Nere?

Uludere'de 35 köylünün öldürülmesi sonrası bütün haber kanalları sınıfta kaldı belki ama Fetullah Gülen Cemaatinin sesi Samanyolu Grubu gün biterken hala olan bitenden habersiz gibi davranmaya devam etti...
AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in resmi bir açıklama yaparak olayı doğrulaması ve ölenlerin kaçakçılık yapan köylüler olduğunu duyurması Zaman grubu ve STV Haber'i uzun süre tatmin etmedi. Kanal gece bülteninde dahi ölenlerin terörist değil köylü olduğunu kabullenmiş değildi. Bültende sadece ölenlerin köylüler olduğu yönünde bazı yerel iddialar olduğu notu düşülürken Genelkurmay'ın açıklaması esas alındı. Hüseyin Çelik'in açıklaması bile uzun süre görmezden gelindi.

34083


Bununla da yetinmeyen STV Haber, ölenlerin köylü olduğu yönündeki iddiaları not düşüp hemen ardından ilginç bazı ''uzman'' görüşlerini ekrana getirdi. Bu 'uzmanlar' PKK'nın son dönemlerde kaçakçıların kılığına girerek hareket ettiğini iddia ederek haberin perde arkasındaki 'aklı' çok çabuk deşifre ettiler.

34084
 

Olayın üzerinden 24 saat geçti... şimdi de vatandaş oldular!

STV Haber, 35 insanın trajik ölümüne dayanan bir haberi bütün gerçeğinden soyutlayıp karartarak kendi yarattığı kurmacayı ekrana taşıdı.

Hiç yorum yok: