29 Aralık 2011 Perşembe

Sırrı Süreyya Önder: Utanmazca Açıklamalar Yapılıyor

DP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Şırnak Uludere’de yaşanan katliamı “İkinci 33 kurşun vakası” olarak nitelendirdi. Önder, yaşanan katliama "Meclis’teki temsilcilerimizin açılım-saçılım demelerine bakmayın. Bizim size vereceğimiz yegane şey halkın kursağından kesip aldığımız, size attığımız bombalardır. Size düşen tek şey isyandır" denildiğini vurguladı.

BDP’li Önder Meclis’te Kafkas Dernekleri Federasyonu yöneticilerini kabul etti. Kabul sonrası Uludere’deki katliamla ilgili değerlendirmede bulunan Önder, “Şırnak Uludere olayı 68 yıl sonra bu devletin ikinci 33 kurşun vakası, ikinci Muğlalı vakasıdır” diyerek şunları söyledi:

“Suriye’de polisin kötü muamelesini bir başka ülkeye müdahale gerekçesi sayan zihniyet burada savaş uçakları ile kendi evlatlarını öldürmekte, katliama uğratmakta, imha etmektedir. Utanmazca, ‘Orası Kuzey Irak gerilla bölgesi’ diye açıklamalar yapılıyor. Televizyondaki yayınlara bakın. Cenazelerin olduğu yerde ‘Karayolları bilmem kaçıncı bölge’ tabelası var. Kuzey Irak’a karayolları bölgesi açtınız da bizim mi haberimiz olmadı.”

"SİZE DÜŞEN SADECE İSYAN DENİLİYOR"

Ekonomik, sosyal, kültürel bir çok boyutu olan mesele sadece polis ve askere teslim edilirse ancak bunun yaşanacağını savunan Önder, “Yol kazası, yanlış istihbarat, koordinatlar şaştı, öbürü beşti diye bu halka kimse yalan söylemesin” dedi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in açıklamalarını eleştiren Önder, “İçişleri Bakanı bu imhanın olacağını, bunu yenilerinin takip edeceğini iki gün önce pervasızca dile getirdi. Siz bir halkı topyekun terörist ilan ederseniz, bu da sizi kesmez sanatçıyı, köylüyü, aydını, siyasetçiyi de bunun içine dahil ederseniz o savaş uçağı da bu gariban kaçakçılık yaparak hayatını geçindirmeye çalışan Kürt köylüsü gençlerini katleder” dedi.

Sarhoş Atlar Zamanı filmini hatırlatan Önder, kaçakçılığın o bölgenin geçim kaynağı olduğunu hatırlattı hükümeti barış, ortaklaşma, eşitlik temelli yaklaşım geliştirmeye çağırdı. Önder yaşanan olayı, “Meclis’teki temsilcilerimizin açılım-saçılım demelerine bakmayın. Bizim size vereceğimiz yegane şey bu yoksul halkın kursağından kesip aldığımız, size attığımız bombalardır. Dolayısıyla size düşen tek şey isyandır. İsyan edin demektir bu” diye yorumladı, “Bu halk ne ferasetli halk ki bu kadar baskı zulme kadar ortak vatan eşitlik özgürlük demokrasi çizgisinde duruyor. Bunu herkes herkesin düşünmesi gerek” dedi

ANF NEWS AGENCY

1 yorum:

barışın dili dedi ki...

sırrı beye katılıyorum bu utannç verici tabloya suskun kalmamız mümkün deyildir kürtler dünyanın dört bir yanından buna açıkça tepkisini koyacaktır silahların gölgesinde yaşamaktansa ölmek daha iyidir yeter artık bu yaptıklarınız yetmedimi müslümanız diyoruz ama müslümanlıktan bi haberiz dinimiz vur öldür emretmiyor barışı emrediyor ama nafile saygı ve sevgiler sırrı beye takipçisiyiz