23 Kasım 2011 Çarşamba

Sırrı Süreyya Önder: Bu Tasarı BDP’li Belediyeler İçin Hazırlandı

"Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı" görüşmelerinde konuşan BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, tasarının BDP'li belediyeler için hazırlandığını belirterek, yasanın 12 Eylül uygulaması olduğunu vurguladı.

"Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı" Meclis İçişleri Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı. BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, tasarıda dil sorunları olduğunu belirterek, "Bu tasarı ile terörist faaliyete eşittir, muhalif faaliyet haline getirilmiş. Terörün temel kıstası silahtır, şiddettir" ifadesini kullandı.

Önder, yasanın 12 Eylül uygulaması gibi olduğuna vurgu yaparak, "Biz yıllarca devletin görüşüyle uyuşmadığımız için sürekli suç işleyen kişi konumundaydık. Ancak adam öldürmedik, hırsızlık yapmadık. Mazlumun yanında yer aldık. Birbirimizin zekasını sınamayalım. Bu tasarının BDP'li belediyelere yönelik hazırlandığı belli. İlkokul zekası olan herkes bunu anlayabilir" dedi.

Tasarıya ilişkin söz alan CHP Dersim Milletvekili Hüseyin Aygün de, Ergenekon operasyonu döneminde yaşadığı bir olayı hatırlatarak, "Ben en iyi örneğim. Operasyon çerçevesinde bir gelir kontrolü tarafından hazırlanan tek imzalı raporla kasamda bulunan 2,5 milyon Euro'yu, neden bankaya yatırmadığım gerekçesiyle şüpheli bulunup, el konuldu. Bu parayı geri alabilmek için teminat istediler. Zaman içindeki faiziyle beraber 10 milyon Euro'luk gayrimenkulü teminat vermek zorunda kaldım. Yıllardır üzerime atılı bir iftirayı temizlemeye çalışıyorum" diye konuştu.

AKP Adana Milletvekili Ali Küçükaydın ise, yasayı savunurken, aynı zamanda Kürt çocuklarına da ceza istedi. Küçükaydın, "Çocuklar molotof atıyor, hem yakıyor hem yıkıyor hem öldürüyor. Yasada yeri olmadığı için ceza almıyorlar. Terörün finansmanının önlenmesi gerekiyor" dedi.

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan da, "AKP döneminde istihbarat epey gelişti. İnsanların yatak odalarına kadar giriliyor artık. Ama terörün finansmanı bulamıyorlar nedense" diye belirtti. Konuşmaların ardından tasarının görüşülmesine haftaya devam edilmesine karar verildi.

Hiç yorum yok: