6 Kasım 2011 Pazar

PKK’den Fetullah Gülen’e Uyarı: Yanlış Hesaplara Girmeyin!

BEHDİNAN - Başta Kürt halkı olmak üzere tüm İslam aleminin Kurban Bayramını kutlayan PKK, AKP hükümeti ile Fetullah Gülen’i uyararak, "PKK’nin Bu özgürlük mücadelesinde başarılı olma azminde, gücünde ve kararlığında olduğunu herkesin bilmesi ve yanlış hesaplara girmemesi gerekir” dedi.

PKK Yürütme Konseyi kurban bayramı vesilesiyle bir açıklama yaparak, kurban bayramının başta tüm İslam alemi olmak üzere Kürt halkına, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a ve tüm Ortadoğu halkına hayırlara vesile olmasını diledi.

Açıklamada, Fetullah Gülen’in geçtiğimiz günlerde Kürtlere yönelik sarf ettiği sözlere dikkat çekilerek şunlar belirtildi:

“AKP hükümeti ve onu ayakta tutan Fetullah Gülen bu mübarek kurban bayramında da halkımıza ve onun kahraman özgürlük savaşçılarına karşı ırkçı, faşist ve katliamcı yüzünü basın yayın yoluyla açıkça deklare etmiştir. Nitekim bir taraftan başta Öndeliğimize karşı ağır tecrit ile sistematik işkence uygulayarak ideolojik saldırısını derinleştirirken diğer taraftan kahraman özgürlük savaşçılarımıza karşı uluslar arası sözleşmelerde insanlık suçu sayılan kimyasal silahları kullanarak yeni bir katliama imza atmışlardır.

Yine Kürdistan coğrafyasında Olağan üstü savaş tekniği ile sürdürdüğü hava bombardımanları ve kara operasyonları ile kirli savaşında insani ve ahlaki hiçbir sınır tanımadığını ortaya koyarak demokratik siyasi alanda Kürt sorunun barışçıl ve demokratik çözümünü savunan siyasetçileri, akademisyenleri, belediye başkanlarını, gazetecileri ve Kürt halkının dostlarını da tutuklayarak siyasi soykırımını sürdürmektedir.

‘YANLIŞ HESAPLARA GİRMEYİN’

Ancak İslam âleminin mübarek kurban bayramını bu politikaları ile halkımıza yas günleri olarak karşılatmak isteyen AKP hükümeti ve destekçileri şunu çok iyi bilmelidir ki, PKK ve Önderliği İslam’ın özü olan; adalet, barış, kardeşlik ve eşitlik ruhuna uygun bir mücadele yürütmektedir. Hareketimizin bu haklı mücadelesi kendisinin de yüzde doksanı Müslüman olan Kürt halkının ezici bir çoğunluğun ruhunda taht kurmuştur. Bu özgürlük mücadelesinde başarılı olma azminde, gücünde ve kararlığında olduğunu herkesin bilmesi ve yanlış hesaplara girmemesi gerekir.”

‘VAN’DA YARDIMLARA EL KONULDU’

Açıklamanın devamında kurban bayramını büyük bir doğal afet olan Van depreminde yaşamını yitiren yüzlerce insanın acı ve hüznü ile karşıladıkları belirtilerek şunlar ifade edildi:

“Depremden hayatını kaybeden insanlarımızın ailelerine başsağlığı diliyor, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz.

Depremden sonra yapılan inceleme ve araştırmalarda da ortaya çıkmıştır ki, Van ve ilçesi Erciş te yapılan binaların çoğu depreme dayanıklı olmamasına rağmen Türk yetkilileri tarafından sağlam diye onaylanmıştır. Yine halkımız deprem ile büyük acılar yaşıyor ve acil yardım beklerken afetin yaşandığı yer Kürdistan bölgesi olduğu için hükümet yardım etmemiş ve halkımızın oylarıyla seçilen belediyelerde yardım çalışmalarından dıştalanmıştır. Deprem bölgesi afet bölgesi olmasına rağmen böyle ilan etmemek ile kalmayıp, gelen az miktardaki yardımları bile halka ulaştıracaklarına devlet kasalarına aktarmışlardır.

‘HALK DAYANIŞMASI KENDİ KENDİNE YETMENİN İYİ BİR ÖRNEĞİDİR’


Tüm bu uygulamaları kendisine Müslüman’ım diyen ve İslam’ın adaletinden bahseden Recep Tayyip Erdoğan başbakanlığında ki AKP hükümeti yapmaktadır. AKP hükümetinin yaklaşımı böyle olurken halkımız kendi ulusal dayanışması, örgütlülüğü ve birlikteliği ile AKP devletinin ayrımcı ve ayrılıkçı uygulamalarını beklemeden kıt kanat olan imkânlarını seferberlik ruhuyla afet bölgesine ulaştırmaktadır. Halkımız bu dayanışması öz yeterlilik gücünün ve kendi kendine yetmenin iyi bir örneğidir.

Halkın kurban bayramının tekrardan kutlandığı açıklamanın devamında şu çağrılara yer verildi:

“Bir kez daha İslam âlemin mübarek kurban bayramını Kürdistan’ın tüm parçalarında ki halkımıza barış, huzur ve refah getirmesi dileğiyle ulusal birliğe vesile olmasını diler, yine bu mübarek bayramının halkımızın kendi iç sorunlarını çözerek, dargınlıklara, kırgınlıklara ve küskünlüklere son vererek ulusal duygular temelinde dayanışma ve paylaşma ruhunu güçlendirmeye çağırıyoruz.

PKK hareketi olarak kurban bayramını tekrardan halkımıza, Önderliğimize, şehit annelerine ve tüm İslam âlemine kutlu olmasını diliyoruz. Yurtsever halkımızı Demokratik Özerklik bilinciyle kendi ulusal demokratik kurumlaşmasını güçlendirerek sistemini yaratmaya, Önderliğimiz üzerindeki ağır işkenceli tecrit politikalarına karşı Önderlik etrafında kenetlenerek serhıldanları topyekun bir seferberlik ruhuyla geliştirmesini ve tüm gençlerimizi özgürlük dağlarına katılmaya çağırıyoruz.”

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: