23 Kasım 2011 Çarşamba

Kandil'e Hava Saldırısında 2 Sivil Yaralandı

Türk savaş uçaklarının Salı akşamı Kandil bölgesine düzenlediği hava saldırılarının hedefi yine sivil yerleşim alanları oldu, 2 sivil yaralandı.

Alınan bilgilere göre savaş uçakları dün saat 19.20’den itibaren yaklaşık bir saat boyunca Kandil bölgesini bombaladı. Bombardımanın hedefi Enzê, Meredor, Silê, Kontan ve Sûredê köyleriydi.

Saldırı sırasında Dergele yaylalarında bulunan İsmail Bayiz ile babası Bayiz Mihemed yaralanırken, tek geçim kaynakları olan çok sayıda küçük baş hayvanları da telef oldu.

Türk ordusu 17 Ağustos’tan bu yana yüzlerce köyün bulunduğu Medya Savunma Alanları’nı bombalıyor. 21 Ağustos’ta Kandil’e yapılan saldırıda bir sivil araç hedef alınmış, 4’ü çocuk aynı aileden 7 kişi katledilmişti.

SALDIRILARDAN EN ÇOK SİVİLLER ETKİLENİYOR

Türk ordusunun Güney Kürdistan’a yönelik saldırılarında en çok siviller etkileniyor. Çok sayıda can kaybı ve yaralanmalar olurken, bağ ve bahçelerin yakılması, hayvanların telef olması ve her an saldırı korkusu nedeniyle halkın geçim kaynakları da ellerinden alınmış oluyor.

Mayıs 2010’dan bu yana Türk ordusunun saldırılarında 5’i çocuk en az 9 sivil hayatını kaybetti, 12 sivil de yaralandı. 19 Haziran 2010’da Sidekan’da 15 yaşındaki Zahimed Mihemed Mecid isimli kız çocuğu yaşamını yitirdi. 10 Mayıs 2010’da da Çukurca’dan Güney Kürdistan’a yapılan obüs atışları Duhok’un Şeladize kasabasına bağlı Benıstan köyüne bir eve isabet etti. Obüs topunun isabet ettiği evin sahibi Rekan Hüseyin Rekani (27) adlı kişi yaşamını yitirirken, eşi ve 4 ile 9 yaşları arasındaki Bihar, Hesen ve Huseyn isimli 3 çocuğu yaralandı.

Hiç yorum yok: