10 Kasım 2011 Perşembe

Deprem Yardımları AKP'linin Evinde Çıktı

Van - Özalp’e bağlı Boğazkesen köyü eski Muhtarı AKP’li Aydın Ahi’nin, Van Valiliği’nden getirdiği 2 kamyon yardım malzemesini evinde sakladığı iddia edildi.

Van’da 23 Ekim’de meydana 7.2’lik büyük depremin ardından yaşanan yardım rezaleti devam ediyor. Van Valiliği tarafından oluşturulan ve BDP’li Van Belediyesi’nin dahil edilmediği afet kriz merkezi tarafından yürütülen çalışmalarda hala bir çok köye ulaşılmış değil.

VALİ YARDIMLARI CEMAAT ADINA YAPIYOR

Van Valiliği özellikle ihtiyacı olmayanlara çadır ve gıda yardımında bulunuyor. Valiliğin yaptığı yardımlar Fetullah Gülen cemaatinin çalışmasıymış gibi yansıtılıyor ve özellikle AKP’ye yakın olanlara veriliyor. Yılda bir kere ABD’ye giderek, Gülen cemaatinin etkinliklerine katılan ve bunu da gururla her yerde anlatan V an Valisi Münir Karaloğlu’nun bu yardımları halka cemaatin yardımıymış gibi sunması vatandaşı da rahatsız ediyor.

AKP’Lİ MUHTAR YARDIMLARI EVİNE GÖTÜRDÜ

AKP’nin son günlerde ortaya çıkan yardım rezaleti bunlarla da sınırlı değil. Özalp’e bağlı Boğazkesen Köyü sakinleri eski köy muhtarın AKP’nin 2009 encümen aday adayı ve AKP üyesi Aydın Ahi’nin 2 kamyon yardım malzemesi getirerek, evinde sakladığını söylediler. Köylülerin anlatımlarına göre, AKP’li Aydın Ahi yardımları ilk önce köylülere teklif etti. Ancak bu yardımlara ihtiyaçları olmadığını belirten köylüler, yardımların ihtiyaç sahiplerine verilmesini isteyince Aydın Ahi de bu yardımları ihtiyaç sahiplerine dağıtmayarak, evinde sakladı. Köylüler, yetkililerin bu duruma el koymasını istiyor.

‘BUNLAR TAMAMEN YALAN’

Konuyla ilgili görüşmek istediğimiz Aydın Ahi, iddiaları yalanlayarak, “Böyle bir şey yok. Bunlar yalandır. Bu konuda konuşmama gerek bile yok” diyerek, telefonunu kapattı.

Hiç yorum yok: