22 Kasım 2011 Salı

Cemaat Medyasının Haberi Şırnaklıları Öfkelendirdi

Gülen Cemaati'nin haber ajansı olan Cihan Haber Ajansı, ahlak sınırlarını zorlayan bir habere imza atarak, Şırnak'ın İdil ilçesine yerleştirilen depremzedelere 15-20 kişilik bir grubun molotof kokteylleriyle saldırdığını, polisin müdahale ettiği grubun PKK ve Öcalan lehine slogan atarak olay yerinden kaçtıklarını yazdı.

Şırnak'ta ANF'ye konuşan halk, cemaat yayınlarında son 6 aydır, bütün ahlaki değerleri ayaklar altına alarak yalan haberler hazırlandığını ve bunların servis edildiğini belirterek, artık buna müdahale edeceklerini belirttiler.

Cihan Haber Ajansı, İdil'de Öğretmen Evi'ne yerleştirilen depremzedelere yönelik bir grubun molotof kokteyli ile saldırdığını ve Öğretmen Evi önündeki bayrağı yakmak istediklerini, olaya polisin müdahale eden grubun PKK ve Öcalan lehine slogan atarak olay yerinden kaçtıklarını yazdı.

Öğretmen Evi'nde kalan depremzedeler ise bu olayı yalanlayarak kimsenin kendilerine saldırmadığını, taş ve molotof atmadıklarını söylediler. Yerel kaynaklar bu haberin bilinçli bir şekilde Kaymakamlık Özel Kalem Müdürü tarafından cemaat organlarına servis edildiğini ifade ettiler.

ANF'nin Şırnak ve İdil'de görüştüğü halk da, cemaatin yayınlarında son 6 aydır Kürtleri aşağılayan ve hedef gösteren haberler hazırlanarak servis edildiğini belirterek, "Bundan sonra müsaade etmeyeceğiz. Ahlaksızlık ve namussuzluk haberlerine ve servis edenlere müdahale edeceğiz" dediler.

Hiç yorum yok: