6 Ekim 2011 Perşembe

Yeni Bir Operasyon Hazırlığı Yapılıyor

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın BDP’li belediyeler için “Alman vakıflarından para alıyorlar ve bu PKK’ye aktarılıyor” iddialarına tepki gösteren Colemêrg (Hakkari) Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Erdoğan’ın açıklamalarının iftira olduğunu, Erdoğan’ın açıklamalarının yapılacak yeni operasyonların altyapısını hazırlamaktan başka bir anlam ifade etmediğini dile getirerek, söz konusu iddiaların ispat edilmesini istedi.

Colemêrg Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen basın toplantısına BDP Colemêrg İl Başkanvekili Orhan Koparan, Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kazandıoğlu ve belediye meclis üyeleri de katıldı.


Erdoğan kendini yalanlıyor


Erdoğan’ın kendi kullandığı iki cümlede bile kendisini yalanladığını belirten Bedirhanoğlu, “Colemêrg’de aldığı yenilgiyi hâlâ hazmedemeyen Başbakan, kendi kendini yalanlamaktadır. Durup dururken 13,5 milyon nasıl oldu da 17 milyona ulaştı? Alnımız açıktır. Belediyelerimizin bütün hesapları her zaman açıktır. Halkımızdan gizleyeceğimiz hiçbir şey yoktur” dedi.


Kışanak: Biz kefiliz


Bu arada, BDP’nin grup toplantısında konuşan BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Erdoğan’ın BDP’li belediyeleri hedef haline getirmesini eleştirerek “Biz belediyelerimize kefiliz, kendi maaşları dışında bir tek kuruşa tenezzül etmişlerse bu bizim sorumluluğumuzdur, kabul etmeyiz. Ama ne kadar fedakarlık yaptıklarını iyi biliyoruz” dedi.


KCK tarafından yapılan açıklamada ise konuyla ilgili olarak, “Bırakalım böyle bir yardımı, Alman devletinin Avrupa’daki Kürtler arasında hareketimize yardım toplanmasını engellemek için Türk sömürgeci pratiklerini aratan cinsten uygulamalarda bulunduğunu herkes bilmektedir. Bu nedenle Başbakan’ın bu konudaki iddiaları gerçeğe dayanmamaktadır” denildi.


Vakıflar tepki gösterdi


Almanya’da bazı gazeteler, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Alman vakıflarının PKK’ye yardım etmesi ile ilgili açıklamalarına yer verdi. Tagesspiegel gazetesi Alman vakıflarının “öfkeli” ve “şaşkın” olduğunu ifade etti. Heinrich Böll Vakfı’ndan Ulrike Dufner ise, Vakfın AKP yönetiminde olan yerel idarelerle de çalıştığını belirterek Erdoğan’ın bu suçlamalarının Türkiye’de artan milliyetçilik dalgasının bir parçası olduğunu belirtti.

Hiç yorum yok: