21 Ekim 2011 Cuma

Tüm Operasyon Haberleri Yalan!!!





 
Genelkurmay Başkanlığı, sınır içi ve sınır ötesinde 22 taburla operasyon başlattıkları yönünde dün yaptıkları açıklamanın medya tarafından yanlış anlaşıldığını savunarak, operasyonun büyük bölümünün “yurt içinde” yapıldığını söyledi.

Açıklamada şunlar belirtildi: "20 Ekim 2011 tarihinde yapılan açıklamada, yurt içinde ve yurt dışında beş ayrı noktada 22 tabur ile operasyonların devam ettiği belirtilmiştir. Medya organlarında, bu açıklamamızın yanlış yorumlanarak, yapılan operasyonların tamamının yurt dışına yönelik olduğuna dair yazı ve yorumlara yer verildiği görülmüştür.

2. Kara ve hava operasyonlarının büyük bir bölümü yurt içinde, ağırlıklı olarak Çukurca bölgesinde sürdürülürken Irak Kuzeyinde, sınır ötesinde birkaç noktada kara ve hava harekatına devam edilmektedir."


Genelkurmay’ın dünkü açıklaması ise şöyleydi: “Yurt içinde ve sınır ötesinde (Irak kuzeyinde) toplam beş ayrı bölgede komando, Jandarma Özel Harekât (JÖH) ve Özel Kuvvetlerden oluşan toplam 22 tabur ile geniş kapsamlı hava destekli kara operasyonlarının icrasına başlanmıştır.”

SINIRÖTESİNE GEÇİLMEDİ

Sınırötesi kara harekatı yerel kaynaklarca da doğrulanmadı. Yerel kaynaklar, sınırın sıfır noktasında bulunan Şırnak'ı Uludere İlçesi'ne bağlı Roboskê, Yekmal, Bilêcan köyleri ile Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ne bağlı Guzareşê ve Tîyarê köylerinde dünden beri yoğun bir hareketliliğin yaşandığını ve askeri sevkıyatın yapıldığını, ancak sınırın geçilmediğini bildirdi.

Hiç yorum yok: