17 Ekim 2011 Pazartesi

Suriye Televizyonu: ''Suriye'ye Silahlar Türkiye Üzeri Giriyor''

Suriye Televizyonu’na göre Ömer Hammudi Nisr ve Necip Zeki Hac Necip isimli iki kişinin “askeri ve sivilleri” vuran, pusular kuran “terör grupları” oluşturduklarını itraf etti. Sözkonusu kişiler, silahların Türkiye ve Lübnan’dan getirildiğini iddia etti.

Suriye Televizyonu’nun dün akşam yayınladığı belirtilen itiraflar resmi haber ajansı Sana’da bugün yer aldı. “Terörist” olarak sunulan sözkonusu kişilerin resimleri de yayınlanırken, “itiraflar” arasında, sivillere ve askerlere yönelik çok sayıda eylem de yer alıyor.

Tarık Nisr isimli bir kişiye ait çiftlikte, amcasının oğlunun kendisine silahlı bir grup kuracaklarını ve güvenlik güçleri ile askerleri öldüreceklerini söylediğini belirten Ömer Hammudi Nisr, sözkonusu çiftliğin Han Şeyhun kentinin kuzeyinde olduğunu ifade ediyor.

Nisr, “Çiftlikte Safvan Kemal Nisr, Muhammet İyd İbrahim Nisr, Masab Muhammet Nisr, Halef Barud, Semir Mevvas ve İbrahim Maarrati ile karşılaştım. Hepsinde kalaşnikof silah vardı. Bana da bir pompalı tüfek verdiler” diyerek, silahların kendilerine Lübnan ve Türkiye’den getirtildiğini iddia ediyor.

Necip Zeki Hac Necip ise düzenledikleri saldırıların ardından Hurbatulcavz’a, oradan da Türkiye’deki kamplara yöneldiklerini söylüyor. Necip, sınırdaki Türklerin, insanların geçişi ve kamplara araçlarla taşınması işini üstlenmiş olduğunu belirtiyor.

Hiç yorum yok: