25 Ekim 2011 Salı

Sadece AKP'lilere Çadır


Deprem felaketiyle çalkalanan Van'ın Erciş İlçesi'nde üç mahalleye depremin üzerinden 48 saat geçmesine rağmen tek bir yardım gitmedi. Kışla, Salihiye ve Yeşilova mahallesinde AKP'ye oy verenler çadır alırken, binlerce depremzede kendi imkanlarıyla yaptıkları derme çatma naylon çadırlarda kalıyor.

Depremden sonra yağmurun vurduğu Van'ın Erciş İlçesi'nde depremzedeler kendi imkanlarıyla yaşama tutundu. Hükümet yetkilileri "her tarafa yardım ulaştırıldı" diyedursun, ilçenin özellikle çok sayıda evin yıkıldığı Kışla, Salihiye ve Yeşilova mahallelerine hiçbir yardımın gitmediği ortaya çıktı.

Üç mahallede de sayılı sayıda kurulan çadırların sadece AKP'li seçmenlere verildiği belirtilirken, aynı mahallede oturan binlerce depremzedenin kendi imkanlarıyla kurdukları derme çatma naylon çadırlar altında yaşam mücadelesi veriyor. Depremzedelerin kurdukları her derme çatma çadırda, 25 kişilik 5-6 ailenin kaldığı bildirildi.

Depremin üzerinden 48 saat geçmesine rağmen her üç mahalleye de ne çadır, ne gıda, ne giyecek, ne de yemek yardımı yapılmadığı kaydedildi. Sadece günün belirli zamanlarında içme suyu götürüldüğü belirtildi.

POLİS LİSTEYİ YIRTTI

Van'ın Erciş İlçesi'nde Kaymakamlık önünde iki gündür çadır sırasında bekleyen depremzedeler, bir polisin çadır listesini yırtıp yüzlerine fırlatması üzerine, tepki gösterdi.

En son kaymakamlık önünde bir polisin yurttaşların çadır listesini yırtıp yüzlerine fırlatması üzerine, yurttaşlar da tepki gösterdi. Polisi yuhalayan yurttaşlar attıkları "istifa" sloganları ile yetkilileri istifaya çağırdı.

Basına da "niye bunları vermiyorsunuz?" diye tepki gösteren yurttaşlar yırtılmış ve çamurlu listeyi göstererek, "Bu ayrımcılıktır, Kürt olduğumuz için bu yapılıyor, 3 gündür hiçbir çalışma yapılmıyor. Gölcük depreminde polis vatandaşa tekme attı diye vali istifa etti, ama burada polis her türlü hakareti yapıyor, fakat hiç kimse müdahale etmiyor. Bizler mağduruz, iki gündür burada kuyrukta bekliyoruz" diyerek, seslerini duyurmaya çalıştı.

Bir süre devam eden tepkiler dinerken, gergin bekleyiş sürüyor.

Hiç yorum yok: