11 Ekim 2011 Salı

‘Onların Arkasındayız’

'KCK' adı altında yürütülen operasyonda anne ve babaları tutuklanan, en büyüğü 19, en küçüğü ise 12 yaşında olan 4 çocuk ortada kaldı. Başlarına gelenin ‘kader’ olmadığının farkında olan çocuklar, 'biz onların arkasındayız’ diyecek kadar metanetli bir duruşa sahip.

Geçtiğimiz Nisan ayında İzmir’in Agora Semti’nde kurulan Demokratik Çözüm Çadırı’na yapılan operasyon sonucu 30 kişi gözaltına alındı, içlerinde Abdullah Aslan’ın da bulunduğu 12 kişi tutuklandı. Aradan 6 ay geçtikten sonra Abdullah Aslan’ın eşi Emine Aslan da, ‘KCK’ adı altında yürütülen operasyonlar kapsamında gözaltına alınıp tutuklandı. Abdullah Aslan, Kırıklar F Tipi Cezaevi’ne, Emine Aslan ise Bergama Cezaevi’ne gönderildi.

Dört kardeş ortada kaldı
 
Aslan çiftinin 4 çocuğu, anne ve babalarının tutuklanmasından sonra ortada kaldı. Çocukların en büyüğü olan Nuray (19), kardeşlerine bakabilmek için tekstil atölyesinde çalışmaya başladı. Diğer kardeşler Berivan (17), Nuri (15) ve Diyar (12) okulları nedeniyle ablalarına parasal anlamda katkı sunamazken, kendi deyimleriyle ‘eş-dost’ yardımıyla hayatlarını sürdürüyor. Kiralık bir evde oturan ve aylık 300 TL kira ödeyen çocuklar, yaşadıklarına isyan etmek yerine, ‘Bizim annemiz ve babamız siyasi düşünceleri yüzünden tutuklandı. Biz onların arkasındayız” diyerek, büyük bir insanlık dersi veriyor. Engelli teyzelerine de bakmak zorunda olan 4 çocuk, bizim aracılığımızla anne ve babalarına seslenerek, “Bizi merak etmeyin, başımızın çaresine bakarız” diyerek, içeridekilere moral vermeyi de ihmal etmiyor.

'Ağlamanın faydası yok'

 
İçinde bulundukları duruma ilişkin ANF’ye konuşan Nuray, “Önce babamı, sonra da annemi tutukladılar. Şimdi kardeşlerimle başımızın çaresine bakıyoruz. Ağlamanın-sızlamanın anlamı yok. Annem ve babam düşünceleri yüzünden tutuklandılar. Biz bunu biliyoruz” diye konuştu.

 
Ekonomik anlamda sıkıntı yaşadıklarını ancak aşmaya çalıştıklarını söyleyen Nuray, “Ben bir tekstil atölyesinde aylık 500 TL’ye iş buldum, çalışıyorum. Kiramız zaten 300 TL. Bir şekilde sıkıntılarımızı aşmaya çalışıyoruz. Sağ olsunlar şu ana kadar eş-dost yardım etti” dedi. 

 
Kendisinin de liseyi dışarıdan okuduğunu fakat ‘harç parasını’ yatıramadığı için yeni kayıt yaptıramadığını belirten Nuray, “Ben şimdilik okuluma ara verdim. Kardeşlerim okuyor. Gücüm yettiği kadar onların okulunu aksatmamak için çalışacağım” şeklinde konuştu.

'Anne ve babamızın arkasındayız'

 
Lise öğrencisi Nuri ise, anne ve babasına ‘selam’ göndererek, “Biz bu devleti tanıyoruz. Yaptıklarına da şaşırmıyoruz. Annemi-babamı tutuklamış olabilirler ama biz onların arkasındayız” diye kaydetti.
Anne ve babalarının durumu netleşinceye kadar Mardin Kızıltepe’de yaşayan anneannelerinin yanına dönmeyi planlayan çocuklar, okullarına orada devam etmek istiyor.


UMUT AKPINAR - ANF/İZMİR

Hiç yorum yok: