21 Ekim 2011 Cuma

Onbaşı Gazetecilerin Mumu Yatsıya Kalmadan Söndü!





Baki Gül


YER ANKARA:

AÇIKLAMAYI YAPAN: TÜRK GENELKURMAY BAŞKANLIĞI

KONU: SINIR ÖTESİ KARA HAREKATI


AÇIKLAMA: Yurt içinde ve sınır ötesinde (Irak kuzeyinde) toplam beş ayrı bölgede komando, Jandarma Özel Harekât (JÖH) ve Özel Kuvvetlerden oluşan toplam 22 tabur ile geniş kapsamlı hava destekli kara operasyonlarının icrasına başlanmıştır.

Bu açıklama üzerine TÜRK MEDYASI DAHA DA İÇLERE KADAR GİRDİ!!!!

Genelkurmayın bu açıklamasını son dakika olarak ekranlarına taşıdı Türk televizyonları. Muhabirler heyecanlı seslerle askerin sınırı nasıl geçtiğini anlattı.

Emekli askerler, strateji uzmanları, Fetullah Gülen'in komiserleri, "Pkk uzmanı" yazarlar, AKP'liler, CHP'Liler, MHP'liler kanal kanal dolaşıp sınır ötesi operasyonun yorumlarını yaptılar.

Sabah oldu; gazeteler tam evlere şenlik başlıklarla çıktılar.

Akşam : Havadan karadan Kuzey Irak

Cumhuriyet : 22 taburla kara harekâtı

Habertürk : Katiller çemberde

Milliyet : Kamplara kuşatma

Radikal : Kuzey Irak'a 5 noktada operasyon

Star : Sonuç alınana kadar

Şok : Gazanız übarek olsun!

Taraf : Yirmi altıncı operasyon

Türkiye : Bu defa bitecek

Vatan :Kuzey Irak'ta amansız takip

Yeni Çağ : Bitirmeden dönmeyin

Yeni Şafak : Harekat başladı netice ...

Zaman : Kuzey Irak'a özel harekat

Türk gazeteleri A'dan Z'ye kadar bütün gazeteler manşetlerinde amansız takip yapmış, gerilla kamplarını kuşatmış, Kandil'e kadar gidip "temizlik harekatı" bile yapmışlardı. "Bitirmeden dönmeyin" diye nasihat edenler bile vardı. Cengiz Çandar gibi yazarlar olmayan operasyonun sonuçlarını analiz etmiş PKK'yi siyasal olarak da bitirmişlerdi.

Sonra gerilla alanlarında olan muhabirler, sınır hattındaki yerel kaynaklar, Güney Kürdistan'daki gazeteciler ve HPG yetkilileri ile konuştuk. Onların açıklamaları oldukça kısa ve netti: "Durum hiç de Türk genelkurmay başkanlığının ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı gibi değil."

Gerilla kaynakları, "Burada olağanüstü bir hareketlilik yok, arkadaşlar nöbette. Savaş uçakları dün gece çok gezdi. Sabah Zagroslara bombardıman oldu ama kara harekatı yok. Askerlerin mevzilerini izliyoruz. Onlar kendi karakollarında" dediler.

Sınırın sıfır noktasındaki muhabirlere sorduk. "Zagros ve Hakurke bölgesinden askeri hareketlilik var ama karakol içinde" dediler. Yani sınır ötesine bir milim bile geçen asker yoktu. Kandil'deki muhabir arkadaşımız Halit Ermiş'e sorduk. O da aynı bilgileri verdi. Gerilla ile görüştüğünü, her şeyin normal olduğunu rutin hale gelen hava saldırıları ve keşif uçaklarından söz etti.

Güney Kürdistan'daki gazetecilere sorduk. Hewler'den Abdullah Ramazan; bütün sınır hattındaki kaynaklarını, Federe hükümete yakın kaynaklardan ve peşmergelerden aldığı bilgiler de de böylesi bir durum yoktu. Yüksekova, Çukurca ve çevresindeki yerel kaynaklardan soruşturduk. Böylesi bir bilgi yok. Sonra Türk genelkurmayı bir açıklama daha yaptı.

TARİH: 21 Ekim 2011

YER: ANKARA

AÇIKLAMAYI YAPAN: TÜRK GENELKURMAY BAŞKANLIĞI

KONU: SINIR ÖTESİ KARA HAREKATI

AÇIKLAMA: "20 Ekim 2011 tarihinde yapılan açıklamada, yurt içinde ve yurt dışında beş ayrı noktada 22 tabur ile operasyonların devam ettiği belirtilmiştir. Medya organlarında, bu açıklamamızın yanlış yorumlanarak, yapılan operasyonların tamamının yurt dışına yönelik olduğuna dair yazı ve yorumlara yer verildiği görülmüştür."

Genelkurmay Başkanlığı, sınır içi ve sınır ötesinde 22 taburla operasyon başlattıkları yönünde dün yaptıkları açıklamanın medya tarafından yanlış anlaşıldığını savunarak, operasyonun büyük bölümünün yurt içinde yapıldığını söyledi.

Türk medyası, genelkurmayı ve hükümetleri içine düştükleri bu durum yeni değil. 30 yıldır tekrar ediliyor. Tek fark AKP’nin bunu daha da acemice yapması. Tabii ki dün Recep Tayyip Erdoğan'ın medya patronları ile yaptığı görüşmenin ardından, gazetelerin birbirleri ile yarışırak verdiğği sınır ötesi hava destekli kara operasyonunun başladığı haberlerinin bütün basında yer alması tabii ki dikkat çekici! Sanırım Tayyip Erdoğan’ı paşa yapmak için tarihte olmayan 1. ve 2. İnönü savaşlarının üçüncüsünü yapmak istediler.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: