8 Ekim 2011 Cumartesi

Öcalan'a Hücre Cezası

Star Gazetesi, avukatları ile görüştürülmeyen PKK lideri Abdullah Öcalan’ın cezaevi yönetimini ‘tehdit ettiği’ iddiasıyla hücre cezası verildiğini ve cezaevinden PKK’yi yönetmesi nedeniyle avukatları ile görüştürülmediğini ileri sürdü.

Star Gazetesi bugün yayınladığı haberde, PKK lideri Abdullah Öcalan’a hücre cezası verildiğini duyurdu. Gazeteye göre Öcalan avukat görüşmelerinde ‘iki suç’ işlediğini ve bunun İmralı Cezaevi savcılığı tarafından tespit edildiğini öner sürdü. Gazete, Öcalan’ın avukatlarıyla görüşmeleri üzerinden PKK’ye talimat verdiği, örgütü yönettiği ve şiddet çağrısında bulunduğu gerekçesiyle avukatlarıyla görüştürülmediğini belirtti.

İlginç bir iddiada bulunan gazete, Öcalan’ın cezaevi yönetimini ‘tehdit ettiğini’ de ileri sürdü. Bunun üzerine cezaevi yönetimi de Öcalan’a hücre cezası verdi.

Bu arada İstanbul 11. Ağır Ceza ‘’PKK’ye hiyerarşik yapıya dahil olmadan yardım ettikleri” iddiasıyla yargılanan avukatlar Ergün Canan, Servet Demir, Cengiz Çiçek ve Davut Uzunköprü’nün bir yıl süreyle Öcalan’la görüşmelerinin yasaklanmasını kararlaştırdı.

Hiç yorum yok: