20 Ekim 2011 Perşembe

Neçirvan Barzani: Türkiye İle Birlikteyiz!

Kürdistan Federal Bölgesel Yönetimi eski Başkanı ve KDP Genel Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile gerçekleştirdiği görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, AKP'nin açılım politikalarının propagandasını yaparak, Türkiye ile birlikte olduklarını, işbirliğini geliştireceklerini söyledi.

Kürdistan Federal Bölgesel Yönetimi eski Başkanı ve KDP Genel Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüştü. Görüşme sonrasında kısa açıklama yapan Barzani, Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde tugay komutanlığına yapılan baskını Irak olarak kınadıklarını söyledi. Barzani, "Hiçbir şekilde bu eylemler Kürt ve Türk tarafındaki ilişkilerin bozulmasına yol açmamalıdır. Biz Türkiye ile birlikteyiz" dedi. Konuşmasında sık sık "Türkiye ile birliktelik" vurgusu yapması dikkat çeken Barzani, Davutoğlu ile yaptığı görüşmede ana gündemin Çukurca'da yaşanan çatışma ve sonrasında yapılacaklar olduğunu belirterek, toplantıların ilerleyen günlerde daha sık olacağı mesajını verdi.

AKP’Yİ ÖVEREK, İŞBİRLİĞİNDEN DEM VURDU

Barzani, konuşmasının devamında AKP politikalarını överek Kürtlerin bu politikaları taktirle karşıladığını ileri sürdü. Barzani, "Bunlar cesaret dolu adımlardır. İnancımız bu ki Kürt halkı cesurca bu adımları değerlendirebilir. Bunlardan yararlanabilir” dedi.

“Irak anayasası bizim topraklarımızda kimsenin komşusuna karşı bir şey yapmasına müsaade etmez” diyen Barzani devamla, “Türkiye sıkışık gününde Kürdistan halkına yardım etmiştir. Biz bunu taktirle karşılıyoruz. Bun unutmuyoruz" diye konuştu. Barzani, görüşmelerinde birçok konuda mutabık olduklarını belirterek , "Türkiye ile tüm alanlarda işbirliğini geliştireceğiz" şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok: