4 Ekim 2011 Salı

İstanbul'da Gözaltına Alınanların Sayısı 83'e Yükseldi

İstanbul'da 'KCK' adı altında yapılan operasyonlar sonucunda şu ana kadar 7 BDP PM üyesi, 18 ilçe başkan, eşbaşkan ve yöneticisi ile sayıları 58'i bulan parti üyeleri, kurum yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve Özgür Gündem Gazetesi Editörü Kazım Şeker olmak üzere 83 kişinin gözaltında bulunduğu öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polislerce İstanbul'un 18 ilçesinde "KCK" adı altında gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlar sonucunda ulaşılan en son bilgilere göre, aralarında BDP PM üyeleri, il yöneticileri, ilçe başkanları, parti üyeleri ile Kürtlere ait bazı kurum yöneticileri ve basın çalışanlarının da bulunduğu 83 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Özel harekat timlerinin desteğiyle yapılan ev baskınları sonrası gözaltına alınanlar Yenibosna Adli Tıp Kurumu ve Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontörlünden geçirilmelerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Operasyonda gözaltına alınan isimlerin evleri didik didik aranırken, evlerinde ulaşılamayan bazı BDP'li yöneticilerin eşleri gözaltına alındı. Baskınlarda Özgür Gündem Gazetesi Editörü Kazım Şeker de bu sabah evinden çıkarken polisler tarafından gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar isimlerden ulaşılabilinen isimler şu şekilde:

BDP PM üyeleri: Hülya Yer, Çiğdem Kılıçgün Uçar, Cesim Soylu, Gıyasettin Mordeniz, Emine Çaynak, Songül Çelik ve Deniz Zarakolu

İstanbul eski ve yeni İl Yöneticileri: Dursun Yıldız, Ayşe Berktay, Aydemir Anlı, Mehmet Kaymaz, Nural Doğan, Pınar Tarlak, Mehmet Beyazıt, Aziz Tunç, Felemez Erkan, Şehmus Erol, Cafer Selçuk, İsmail Adanmış, Osman Akdağ (Batman'da alındı)

Bağcılar: İlçe Eşbaşkanı Eşref Yaşar ve parti üyesi Ahmet Demirsoy

Bahçelievler: İlçe Başkanı Faruk Tur

Gaziosmanpaşa: İlçe Başkanı Arif Yılmaz

Arnavutköy: İlçe Başkanı Galip Ateş

Sancaktepe: İlçe Başkanı Çiçek Arınç

Güngören: İlçe Başkanı Talip Mikailoğulları

Ümraniye: İlçe Başkanı Asuman Ergün

Şişli: İlçe Başkanı Metin Eren

Esenler: İlçe Başkanı Mehmet Tayyip Aslan

Küçükçekmece: İlçe Başkanı Salih Baykal

Üsküdar: İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Şerif Mergen

Esenler: Esenler İlçe Başkanı Mehmet Tayyip Aslan ile parti üyeleri Şeyhmus Aydın ve Üzeyir Kutun

Bayrampaşa: DTK üyesi Hikmet Kaymaz, BDP İlçe Yöneticisi Cumali Kaya ve ismi öğrenilemeyen 2 kişi

Sultangazi: Aynetu Bulut, Hatice Vural, Songül Çayırlı, Gülşen Çayırlı, Aziz Tülay, Selahattin Tekin, İhsan Yelez, Muzaffer Güzel

Avcılar: İlçe Başkanı Hikmet Duman

Tuzla: İlçe Yöneticileri Faik Taşkaya ve Yüksel Gözde

Maltepe: BDP üyesi Akgül Bozdağ

Kâğıthane: İlçe Yöneticisi Üzeyir Akbulut

Beyoğlu: İlçe Eşbaşkanı Fatma Dikmen, 2. Eşbaşkan Hayri Eser'in eşi Cemile Eser ile YAKAY-DER Yöneticisi Kemal Aydın, Tutuklu Aileleri Derneği (TUAD) yöneticisi Lütfiye Gürbüz, Özgür Gündem gazetesi çalışanları Kazım Şeker ile Türkan Ökmen, Ülker Özatik, Abdulhakim Süzgeç, Canşah Çelik, PM üyesi Songül Çelik, Cahit Özmaya ile eşi Semra Özmaya, Arnavutköy Belediye Meclis Üyesi Hatice Ural, Vahap Nas, İsmail Erdoğan, Yunus Akbaş ve Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) üyesi Önder Dişlioğlu'nun gözaltında bulunan isimler arasında olduğu öğrenildi.

Hiç yorum yok: