8 Ekim 2011 Cumartesi

İran'dan Erdoğan'a Uyarı

İran dini lideri Ali Hamney’in askeri danışmanı Tümgeneral Rahim Safevi, Türkiye’nin yanlış bir yolda hareket ettiğini belirterek, “Eğer Recep Tayyip Erdoğan hükümeti bu yolda ilerlerse, sadece Türk halkına değil komşu ülkelere de vereceği hesabı olacak” diye uyardı.

Mehr haber ajansına mülakat veren İran İslam İnkılabı Rehberi Yüksek Danışmanı Tümgeneral Rahim Safevi, Türkiye’nin izlediği yolun Amerika tarafından tayin edilmiş bir yol olduğunu belirtti.

Türkiye’nin bugüne kadar bazı stratejik hatalar yaptığını söyleyen Safevi, bu hatalardan birinin Başbakan Erdoğan’ın Mısır ziyaretinde Erdoğan’dan beklenmeyecek şekilde, Müslüman Mısır Halkı’na yaptığı laik model önerisi olduğunu savundu.

İkinci stratejik hatanın Amerikan radarının Türkiye topraklarında kurulmasına izin verilmesi olduğunu dile getiren Safevi, böylelikle hem Rusya’ya hem de İran’a açık mesajlar verildiğini fakat mesajın Rusya’dan ziyade İran için açık bir mesaj olduğunu kaydetti.
Türkiye’nin üçüncü stratejik hatasının, “Amerikalıların, Siyonistlerin ve Suudilerin baskıları bağlamında, Suriye Hükümeti aleyhine birlikte hareket etmeye çalışmak” olduğunu ifade eden Safevi, bu meseleden dolayı, Türkiye’nin “iki yüzlü bir görüntü” sergilediğini belirtti.

Reuters’in Mehr haber ajansına dayandırdığı haberinde ise Safevi “Eğer Recep Tayyip Erdoğan hükümeti bu yolda ilerlerse, sadece Türk halkına değil komşu ülkelere de vereceği hesabı olacak” diye uyardı. Mehr ajansının Türkçe servisinde bu ifadelere yer verilmediği görüldü.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: