25 Ekim 2011 Salı

Haftanin'de Askerler Gerilla Pususuna Düştü, Çatışmalar Sürüyor

Aylardır sınır hattında yaşanan yoğun askeri hareketlilikten sonra bugün 1000 kadar piyade askerin sınırı geçtiği bildirildi.

Köylülerden alınan bilgilere göre, 1000 kadar piyade asker Haftanin'e girerek Zaxo’ya bağlı Sirorê, Orê, Bedehê köylerini geçti. Gerilla kaynakları da askerlerin girişini doğruladı.

Köylülerin, Federal Kürdistan Bölgesi makamlarını arayarak yardım istediği öğrenilirken, peşmerge güçlerinin de Kanimasi’ye doğru, Kumri köyüne çekildikleri bildirildi. Ayrıca alanda 4 seyyar köprü kurulduğu yönünde de bilgi alındı.

Pazartesi günü de Zaxo şehrine oldukça yakın bir noktada bulunan Kêriya Reş taburuna 20 tank ile 30 Reo araçla takviye yapılmıştı. Akşam saatlerinde ise tanklar ve reolar Tehtê Reş (Siyah Kaya) bölgesinden Güney Kürdistan'a geçtiği iddia edilmişti. Gerilla kaynakları dün sınır hattında çok yoğun bir hareketlilik yaşandığını ifade etmişti.


YENİLENEN HABER;
Türk ordusunun Haftanin'e bağlı 3 köye girdiği bildirildi. Ore Köyü kırsalında askerlerin pusuya düşürüldüğü ve şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetlere (TSK) bağlı bin askerin Federal Kürdistan Bölgesi'nin Haftanîn alanındaki Orê, Serero ve Bedehe köylerine girdiği bildirildi. Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre Ore Köyü'nde giren askeri birlik gerillalar tarafından pusuya düşürüldü ve çatışma çıktı. Şiddetli çatışmaların devam ettiği bildirildi. Öte yandan peşmergelerin de Kongri Köyü çevresinde konumlandığı gelen bilgiler arasında.
 
YENİLENEN HABER ;

Bugün öğle saatlerinde sınırı geçen Türk askerleri ile gerillalar arasında Orê köyü yakınlarında çatışmalar yaşandı, askerlerin ilerleyişi durdu.

ANF’nin HPG kaynaklarından edindiği bilgilere göre Türk ordusuna bağlı 800 civarındaki asker sınırı geçti.

Orê köyü yakınlarında HPG gerillaları ile Türk askerleri arasında çatışmaların yaşandığını belirtirken, gerillaların direnişiyle karşılaşan Türk ordusunun kobra tipi helikopterlerle alanı bombaladığı kaydedildi. Askerlerin ilerleyişin gerilla direnişi nedeniyle durduğu bildirildi.

Halen Güney Kürdistan sınırları içinde bulunan Türk askerleri ile HPG gerillaları arasında yer yer çatışmaların devam ettiği de gelen bilgiler arasında. HPG’nin konuyla ilgili detaylı açıklamayı yarın yapması bekleniyor.

Hiç yorum yok: