17 Ekim 2011 Pazartesi

Demokratik Halk İnisiyatifi: Direniş Dalgasını Yükselteceğiz

 
Demokratik Halk İnisiyatifi yaptığı yazılı açıklamada, AKP iktidarının Kürt halkına yönelik topyekun savaş açtığını belirterek, ‘’AKP’nin politikaları halkımızın kararlı duruşu ile boşa çıkartılacaktır. Direniş dalgası yükseltilecektir’’ dedi.

Demokratik Halk İnisiyatifi’nin açıklaması şöyle:

''Uzun süreden beridir Önderliğimize karşı geliştirilen ağırlaştırılmış tecrit koşulları, medya savunma alanlarına dönük hava saldırıları ve gerillaya karşı imha operasyonları artarak devam ediyor. Legal alanda siyasi soykırımı aşan düzeyde işkence, gözaltı, tutuklama ve katletmeler sürdürülüyor.

Hareketimize ve halkımıza karşı geçmişte denen ve sonuç alınamayan tüm yöntem ve uygulamalar AKP tarafından toptan devreye konulmuş durumda.

AKP’nin ısrarla ve büyük bir cüretle sürdürdüğü bu siyasal soykırım ve ağırlaştırılmış tecrite karşı Önderliğin büyük direnişi, gerillanın gösterdiği kahramanlık ve halkımızın Botan, Amed, Serhat başta olmak üzere tüm metropollerde sergilediği görkemli direniş ve gösteriler sürdürülmektedir.

Dün olduğu gibi bugünde tüm bu sömürgeci gerici saldırılar karşısında bir tek adım geri atılmayacak her dem serihıldan ruhu ile direniş dalgası yükseltilecektir. AKP’nin oyuları halkımızın kararlı duruşu ile boşa çıkarılacaktır. Halkımız bu konuda uyanık olmalı. AKP, Kürt halk Önderine karşı geliştirdiği tecrite yeni bir kılıf bulma arayışında. Bunun için kendi yandaşı basını devreye koymuş bulunmaktadır. Son günlerde ortaya atılan “görüş cezası” söylemi bunun en açık örneklerinden biridir. Yine nerede ise her gün yüzlercesi gözaltına alınarak tutuklanan Kürt siyasetçiler hakkında birçok yalan yanlış haber yayınlanmakta bu yolla kendi saldırı ve siyasal soykırımlarına gerekçeler yaratarak meşruluk kazandırmaya çalışmaktalar.

Halkımız çok iyi bilmelidir ki AKP Kürt halkına karşı topyekun bir savaş açmış, bu savaşın başarısı için hiçbir çirkin, kanlı ve sinsi saldırı, karalama ve uygulamadan çekinmemektedir. Çünkü bu topyekun saldırılara karşı halkımız direnişini sürdürerek yılmadığını yılmayacağını her alanda göstermektedir. Kadını, genci, yaşlısı ve çocuğu ile serihıldan dalgasını yükselterek kendisine hayat hakkı tanımayanlara dünyayı dar etmektedir.

AKP iktidarı çok iyi bilmelidir ki, Kürt halkı tüm saldırı, karalama ve oyunları boşa çıkaracaktır. Bunun için hayatın her alnında ve yaşamın olduğu her mekanda direniş dalgasını yükselterek her dem serihıldan ruhu ile alanlara çıkacaktır. Bu halkı tanımayan, yok sayan, dilini yasaklayan zihniyete karşı bu halk kendi sistemini kurarak devletin meşruiyetini tanımayacaktır. Halkımız kendi temel değerlerine karşı başlatılan saldırı ve özgür yaşamı yaratma mücadelesini kanla bastırmak isteyen AKP ve zihniyetini etkisiz kılarak kendi sistemini kuracaktır.

Bunun için halkımız her alanda kendi değerlerine, kurumlarına ve evlatlarına sahip çıkmalı, sömürgeci kurum ve kuruluşlarını işlevsiz kılmanın araç ve yöntemlerini hayata geçirmeli. Bunun için kendine öncüyüm, aydınım, yurtseverim, yöneticiyim diyen herkes ve kesim bilinçlendirme ve örgütlenerek harekete geçme mücadelesine hız kazandırmalı.

Önderlik üzerinde geliştirilen ağırlaştırılmış tecrit uygulamasına kılıf uyduran AKP’nin yalanlarına, karalama kampanyalarına karşı halkımızı duyarlı olmaya ve başta basın olmak üzere bu kampanyayı yürüten tüm kesim ve bireylere karşı tavır almaya, daha görkemli direniş ve gösteriler ile Önderlik üzerinde geliştirilen ağır tecrit koşullarına karşı çıkmaya; siyasal soykırım uygulamalarına karşı tavır almaya çağırıyoruz.

Saldırıların kapsamı ve düzeyi, mekanı ve süresi ne kadar yaygın ve sürekli olursa olsun halkımız AKP devletinin yalanlarına kanmayacak, hilelerini ve halkımızı aldatma girişimlerini boşa çıkaracak, saldırıları karşısında geri adım atmayacaktır.''

Hiç yorum yok: