25 Ekim 2011 Salı

Demirtaş'tan Müge Anlı'ya Sert Yanıt

ATV kanalında Van'da yaşanan deprem sonrasında 'hak etmişlerdi' şeklinde sözler sarfeden spiker Müge Anlı'ya sivil toplum örgütleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ardından BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ta sert tepki gösterdi. Demirtaş, Müge Anlı'yı "Irkçılık mezunu faşizmde doktora yapan plastik oyuncaklara" benzetti.

BDP grup toplantısında konuşan Demirtaş, aylardır acılan içinde toplu cenaze törenlerinde Kürdüyle Türküyle acıları dindirmeye, toplumsal kırılmaları önlemeye çalıştıklarını söyledi. Son birkaç aydır yaşananların küçümsenecek bir travma olmadığını kaydeden Demirtaş, "Çünkü sıradan bir coğrafyada sıradan bir dönemden geçmiyoruz" dedi.

Yapılan tek şeyin deprem sonrası dayanışma olduğunu kaydeden Demirtaş, "Belki de insanlığın çaresizliğinin alternatifi olabilecek tek şey dayanışmadır. Bütün o yarayı sarıp sarmalayabilecek şey dayanışmadır. Daha ilk dakikalardan itibaren türkiyenin heryerinden kendi elleriyle hazırladıkları yardımları Van'a ulaştıran herkese teşekkür etmek istiyorum. Öylesi zor günlerde dayanışma bizim için herşeyden daha değerlidir daha kutsaldır. Böyle durumda insan olanlar ve olmayan diye ikiye ayrılıyorlar. Bu ülkede barış, özgürlük adına her ne inşa edeceksek o dayanışma duygusunun üzerine inşa etmekten başka bir seçeneğimiz yok. Asıl olan insani ilişkilerdir" şeklinde konuştu.

Spiker Müge Anlı'ya da sert tepki gösteren Demirtaş şunları söyledi: "Deprem kadar yıkım yaratan faşizan ırkçı tutumlardır. İnanıyorum ki, herkes tarafından da mahkum edilmiş bir duygu olarak asla ve asla yaşam bulmayacak davranışlardır. Bazı televizyon programcılarının 'ırkçılık mezunu faşizmde doktora yapan bu plastik oyuncakları' inanıyorum ki televizyonda daha fazla yer alamayacaktır. Yaymaya çalıştıkları bu faşizan ırkçı anlayışın, hiçbir toplumsal kesimde hakim düşünce olmayacağını göreceklerdir.

Halkın yaptığı, gösterilen dayanışma böylesi zihniyetleri pratikte mahkum etmiştir. Şu saate kadar depremle ilgili sınavını Türkiye başarıyla vermiştir."

Hiç yorum yok: