1 Ekim 2011 Cumartesi

Bunu da mı PKK Yaptı


Êlîh’de katledilen sivillerin kanı kurumadan Çewlîg’de polis 30 yaşındaki kadını katletmeye girişti. Tosun göğsünden ağır yaralandı

Çewlîg’in Kanîreş ilçesinde Emniyet Lojmanları’nın arka kısmından ilçe merkezine gelmeye çalışan 30 yaşındaki sara hastası Gülistan Tosun, polisler tarafından vuruldu. Emniyet ise kadını suçladı: “Akli dengesi bozukmuş, yapılan uyarı ateşinde seken kurşunla yaralandı.” Hiçbir yetkilinin kadını ziyaret bile etmediğini belirten Kanîreş Belediye Başkanı Ferit Çelik, ailenin, hesap sormaması ve konuşmaması için tehdit edildiğini söyledi.

 
Polis Kanîreş’te de sivil vurdu

Êlîh’de (Batman) sivil bir aracın polisler tarafından taranması sonucu yaşanan katliamın yankıları sürerken,  polis Çewlîg’de de (Bingöl) bir sivili vurdu. Alınan bilgilere göre, Çewlîg’in Kanîreş (Karlıova) ilçesinde akşam saatlerinde Emniyet Lojmanları’nın arka kısmında bulunan TOKİ Konutları’ndan ilçe merkezine gelmeye çalışan 30 yaşındaki sara hastası Gülistan Tosun, polisler tarafından açılan ateş sonucu yaralandı. Göğsünden kurşun yarası alan Tosun, Kanîreş’te yapılan ilk müdahalesinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Akciğerinde tahribat meydana gelen ve yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Tosun’un hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.


Görgü tanıklarına göre; Toklular köyünde ikamet eden ve sara hastası olduğu öğrenilen Tosun, ilçeye yaya olarak geldiği esnada, yol üzerinde bulunan köpeklerin havlaması üzerine emniyet lojmanlarına doğru kaçtı. Bu sırada da polisler ateş açarak Tosun’u yaraladı. Konuya ilişkin bilgi almak isteyen basın mensuplarına ise Tosun Ailesi bilgi vermek istemedi.


‘Özür bile dilememişler’


Kanîreş Belediye Başkanı Ferit Çelik, sabah saatlerinde Bingöl Devlet Hastanesi’ne giderek ziyaret ettiği Tosun’un durumunun iyi olduğunu belirtti. Mağdur olan aileyi şu ana kadar hiçbir idari erkanın ziyaret etmediğine dikkat çeken Çelik, “Şu ana kadar hiç kimse Gülistan Tosun’u ziyaret etmedi. Özür bile dilememişler” dedi. Aile üyeleri ile görüşmek istediğini, ancak ailede ciddi anlamda korku ve tedirginlik olduğunu dile getiren Çelik, “Sadece içlerinde bir kadın cesurca davranarak ‘ne gerekirse yapacağız’ dedi. Ailenin üzerinde aşırı düzeyde bir baskı gözlenmekte” diye konuştu.


Yetkililer baskı uyguluyor


BDP Çewlîg Milletvekili İdris Baluken de, Tosun’un polis tarafından “Canlı bomba” olduğu şüphesi ile vurulduğunu öğrendiklerini belirtti. Konuyu yakından takip ettiklerini ifade eden Baluken, “Dün akşamdan beri yoğun bir şekilde vali, kaymakam ve emniyet yetkililerinin aile ile görüştüğü söyleniyor. Yani Gülistan Tosun’un polis tarafından vurulduğu kesindir” dedi.

Hiç yorum yok: