3 Ekim 2011 Pazartesi

'Belediyeler PKK'ye Para Aktarıyor' İddiasına Tepki

Erdoğan'ın Alman vakıfları aracılığıyla BDPli bazı belediyelerin PKK'ye para aktardığı iddialarına tepki gösteren BDP Diyarbakır İl Başkanı M. Ali Aydın, Başbakan'ı ispata davet ettiklerini, aksi takdirde kendisini "iftiracı Başbakan" olarak tanımlayacaklarını söyledi.

Yenişehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü şantiyesinde yapılan tanıtım etkinliğine Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, Diyarbakır BDP İl Başkanı M. Ali Aydın, Belediye-İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Vezir Perişan, Tüm Bel-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Medeni Alpkaya, belediye çalışanları ve çok sayıda BDP'li yönetici katıldı. Tanıtım etkinliğinde katılımcılara kısa bir konuşma yapan Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, belediye hizmetlerinin kalitesini artırdıklarını belirterek, halkın beklentilerine cevap olmaya çalıştıklarını vurguladı. Kurbanoğlu, "Siyasetimizin bize verdiği bu görevi layıkıyla yerine getirme uğraşımızı sürdürüyoruz. Bu çabamız artarak devam edecektir. Hizmetlerimizden halkımızın daha çok yararlanması ve onlara daha iyi hizmet etmek için araç parkurumuza daha önce 19 araç katmıştık. Filomuza bugün 7 tane araç daha katıyoruz. Böylelikle hizmetlerimizdeki kaliteyi artırmış bulunmaktayız. Bugün filomuza kattığımız çöp sıkıştırma araçları her biri 20 çalışanın personelin işini yapabilecek seviyededir" dedi.

Araç filosunun modernleşmesi sonucu belediye bütçesine önemli bir katkı sağlayacağını da sözlerine ekleyen Kurbanoğlu, "Belediyemizin ekonomik durumuna rağmen önemli çalışmalara imza attık. Göreve geldiğimizde toplam 25 aracımız bulunmaktaydı. Bu sayıyı bugün itibariyle 51'e çıkarmış bulunmaktayız" diye konuştu.

Belediye-İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Vezir Perişan ise, hükümettin BDP'li belediyelere yönelik yürüttüğü politikaları eleştirerek, Yenişehir Belediyesi'nin tüm olumsuzluklara rağmen önemli hizmetlerde bulunduğunu söyledi.

Daha sonra bir konuşma yapan BDP Diyarbakır İl Başkanı M. Ali Aydın, Alman vakıfları aracılığıyla BDPli bazı belediyelerin PKK'ye para aktardığı iddialarına sert tepki gösterdi. Aydın, "Kürt siyasetini çeşitli entrikalarla önünün kesilmeye çalışıldığı bu dönemde, özellikle BDP'li belediyeleri hedef alan ve hukuksal hiçbir temeli olmayan bu iddiaları red ediyor ve kendisini ispatta davet ediyoruz. Başbakan iddialarını ispat edemezse iftiracı Başbakan olarak tanımlayacağız. Bütün baskı ve iktidarın engellemelerine rağmen Kürt siyasetinin yerel yönetimler deneyimi, halkımıza olan bağlıklarının yansıması olarak hizmetlerini sürdürmektedir. Biz bu anlamda medarı iftiharımız ve halkımızın takdirine mazhar olmuş belediye başkanlarımızı ve meclis üyelerimizi ve çalışanları takdir ettik. Halkımız da bu takdirini seçim süreçlerinde ortaya koydu" dedi. Aydın, "Yenişehir Belediyemiz tüm kıt kaynaklara rağmen hizmetlerinin kalitesini artırmaya dönük araç filosuna yeni araçlar katmaktadır. Bu çalışmalardan dolayı belediye çalışanlarının emeklerine saygı duyuyor ve teşekkür ediyoruz. Biz siyaset olarak belediyemizin çalışmalarını izlemeye devam edeceğiz" ifadesinde bulundu.

Konuşmaların ardından kurdeleleri kesilen araçlar hizmete başladı.

Hiç yorum yok: